Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Ljusväsen, eller änglar, tron på dessa ljusa varelser kan se lite olika ut mellan olika kulturer. Men de syftar alla till att föra in mer ljus och kärlek i vår mänskliga värld. Foto: Shutterstock

Anna-Lena Vikström om änglar

2
Krönika
Jag vill förmedla en jordnära och enkel tro på änglar. Först ska jag berätta lite om vad jag tror att änglar är och sedan kommer jag då och då att berätta om olika änglar och hur du kan använda dig av änglakraften.

Jag vill förmedla en jordnära och enkel tro på änglar. Först ska jag berätta lite om vad jag tror att änglar är och sedan kommer jag då och då att berätta om olika änglar och hur du kan använda dig av änglakraften.

 

Några har skrivit till mig och berättat att de känt sig osäkra vilken ängel de ska kontakta för olika områden. Jag ser änglar mer som kollektiva ljusväsen där namnet är helt utan betydelse. I olika kulturer har samma änglar olika namn och inte nog med det, i olika tider har människorna lagt egenskaper på ärkeänglarna utifrån den tidsperiod då de själva levt. Under medeltiden var de mer stränga och krigiska till exempel.

 

I alla kulturer har det funnits en tro på ljusväsen som är helt olika människor. Det är inte döda människor utan de har ett annat syfte, att föra in mer ljus och kärlek i våra liv. De hjälper oss inte med jordiska bekymmer, men deras närvaro hjälper oss att hjälpa oss själva, att tänka på ett annat sätt. I alla situationer ökar de kärleken till livet och till varandra.
 
Jag har undrat om änglar, ärkeänglar och olika andliga väsen är symboler för en energi, en egenskap eller en slags hjälp vi behöver. Eller om det är verkliga väsen med egen personlighet och namn, som ärkeänglar: ängeln Mikael, Raphael med flera.

Annons

 

För att förstå mer om vad det egentligen är har jag försökt ta reda på så mycket som möjligt av hur tron på änglar såg ut långt tillbaka i tiden, om den har förändrats till vår tid och om det finns någon likhet med ljusväsen som beskrivs i andra kulturer och religioner.

 

Om man börjar långt tillbaka i tiden så har det funnits en tro på ljusväsen som är helt olika människor. Det är inte döda människor utan existerar utanför den fysiska värden. I vår tid menar människor som tror på änglar och tar kontakt med dem att änglarna har ett syfte att föra in mer ljus och kärlek i våra liv.

 

Änglar hjälper oss inte med jordiska bekymmer, men deras närvaro hjälper oss att hjälpa oss själva, att tänka på ett annat sätt. I alla situationer ökar de kärleken till livet och till varandra. Genom energi i form av ljus och färger stärker de själen och får oss att komma i kontakt med vårt sanna jag, vår livsuppgift. När vi har kontakt med vår livsuppgift och känner att vi lever och gör det vi mår bra av, då lyser auran.

 

Men en svag egenskap verkar änglar ha i alla fall, som de lär sig av människan. De förstår inte den skapande processen, och det lär de sig av oss genom att följa oss. Hur en tanke kan bli en konkret verklighet. Som ängel kan man tänka en sak och så uppstår den direkt, och så enkelt är det ju inte för oss människor.

 

Om människor börjar tillskriva änglarna alltför mänskliga egenskaper, som att de hjälper en med pengar eller arbete förlorar de sin kraft och storhet som just änglar. Om vi däremot skulle ge dem egenskaper som är större, då kommer vi att ha stor hjälp av änglanärvaron i våra liv.

 

Traditionellt har änglar hjälpt oss att hitta till vår livsuppgift och att öka kärleken till livet och människor. Min tro på änglar är att de alltid arbetar för försoning mellan människor, och skulle många tro på änglar på det sättet, så skulle vi få en stor hjälp att hela konflikter och ensamhet.

 

När människor börjar tro på änglar som en högre kärleksfull kraft utan att styra vad änglarna ska hjälpa en med, så ger man änglarna tillbaka sin fulla kraft och då kan mirakler börja hända i våra liv. Vi blir vägledda åt ett visst håll i livet, saker går lättare och vi möter rätt människor. Vi kommer att ha ett skyddande kärleksfullt ljus omkring oss.

 

Det är den tron på änglar jag vill förmedla här, änglakontakt som hjälper oss att öka ljuset och kärleken i våra liv och relationer.

 

Anna-Lena Vikström

Publicerad: 2012-01-17

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
20 jan 2012 10:37
Mycket bra skrivet. Gillade verkligen hela "bilden". Det du skriver bekräftar även mina egna tankar o det blev jag jätteglad över. Tack o många kramar till dig.
27 jan 2012 08:48
Bra skrivet!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen