Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Sierskan Anna-Lena Vikström berättar att träden kan hjälpa en med både det inre lyssnandet och önskningar. Foto: Shutterstock

Att följa sitt hjärtas röst

10
Krönika
När man arbetar som sierska har man ett helt annorlunda liv, och här ska jag berätta om knepen…

 

När man arbetar som sierska har man ett helt annorlunda liv, och här ska jag berätta om knepen…


När jag var barn hade jag föräldrar som båda var lediga. Jag är uppvuxen i en fjällby med 12 hushåll. Min pappa tog med mig ut i skogen och berättade om platsens historia och de förmågor människor har på fjället. Han berättade att de kan känna på sig om någon i familjen mår dåligt, så de kan ta sig hem fastän de är långt hemifrån, och hur viktig naturen är för det inre lyssnandet.


I byn fanns det en tall som kallades ”lyartallen”, lyssnartallen. Människor gick dit för att lyssna var djuren fanns i skogen, och det var också ett inre lyssnande. Naturens väsen och energi är långsammare än människornas energi och det är därför naturen är bra på att hjälpa människor med inre lyssnande.

Annons

 

Om ni åker förbi Vilhelmina finns det mitt i samhället en björk, kommunen har satt upp en skylt att man kan hålla på björken och önska sig något. Det har människor gjort sedan lång tid tillbaka. En gång lyfte jag upp min tvååring, som är mitt i den magiska tiden i livet, och han sa: ”Jag önskar mig en bil!”
Plötsligt åkte det en bil förbi på vägen. Han tittade besviket på bilen och sa: ”Men mamma, inte en sån bil!”


Jag har arbetat nästan hela mitt liv, och det är de enkla grundläggande sakerna jag lärde mig av mina förfäder jag mest använder mig av nu också. En grundinställning att vi lever i en värld av skönhet och harmoni, att vi blir vägledda, att det finns en mening och en livsuppgift som var och en har. Och när man känner en lätthet i kroppen och ett flöde i livet är man på rätt väg.


När jag öppnar min kalender för att boka in olika saker, känner jag efter var jag ska vara under året. Jag känner efter om det är lätt att boka boende och resa eller om jag måste vara ute i god tid, jag lägger märke till ett ljus omkring människor som visar att de är inne på sin livsväg i livet och jag lägger märke till en skiftning i känslan inom mig om jag måste vara uppmärksam på något. 

 

Det viktigaste knepet för att utveckla en stark intuition är att ta det som en lek. Känn att du lever i en fantastisk värld, mitt i ett äventyr.


Anna-Lena Vikström

Publicerad: 2012-05-24

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

10
24 maj 2012 10:20
vilken fin bild och så bra du skriver . Jag älskar träd kram
24 maj 2012 18:38
Sant !!!! Viktigt att följa inre röst...
24 maj 2012 18:40
hej åhhhhhhhhhhhhh vad spännande o intresant jag kramar träd o ställer fråger och ber dom visa vägen till de jag frågar offta jag kramar träd offta jag tycker jätte mycket om träd
1 jun 2012 14:21
Klokt!!! Tack för dina tankar:-)
5 jun 2012 19:09
Jag har alltid älskat att gå i skogen, så bra energier där. Jag får genast ett lugn i kroppen :)
22 jun 2012 01:22
ja verkligen så fint träd jag talar med träd och kramar träd varje dag jag är ute ogår med min hund christina
22 jun 2012 01:26
tack för att du fins här i tidningen nära det är alltid så roligt att läsa om dig här i nära christina
6 aug 2012 09:48
Vilken underbar berättelse. Det påminner mig om för något år sedan, då jag var ute och prommenerade i elljusspåret, hur jag hamnade i något slags medvetandetillstånd och fick meddelanden från något större. Det var så fantastiskt och ofta är det under sådan prommenader det händer, alla fall för mig :) Så naturen är helt otrolig! Kram ♥
6 aug 2012 11:30
Träd,berg och vatten ger lugnande energier, tycker jag. Gå i skogen eller sitta vid ett vatten förändrar alltid mitt sinne till det bättre!
Vilken fin berättelse. Det är så sant att naturen talar till dig om du lyssnar. En gång sjöng björkarna för mig, det var en fantastisk upplevelse. Tack för att Du delar med dig av din värme.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen