Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Att vara medium är att registrera känslor och förnimmelser. Känslighet för intryck är en gåva, men den förhöjda känsligheten gör att vi måste sätta tydliga gränser. Foto: Shutterstock

Sierskan Anna-Lena har tillgång till sin mediala förmåga

4
Krönika
I mina förfäders lappländska tradition var det till och med så att när man var barn och hade andliga upplevelser så var ett tecken på att man var kallad att vara siare, att man inte var rädd för något övernaturligt.

Ofta fick de som fått kallet gå igenom dramatiska och skrämmande upplevelser för att se om man var rätt person för att klara yrket. Mina äldre syskon var så rädda för sina upplevelser så de valde en annan yrkesinrikting. (Och jag tyckte om att reta mina äldre syskon och sa ”Vänta bara, när du har lagt dig ska jag lämna kroppen och sväva in i ditt rum!”) Lite andra syskongräl i en sådan uppväxt alltså.

 

Jag får många mejl från mediala människor som tömt sig på energi från andra människor, intrycken blir för starka och de kan ta på sig andras dåliga känslor. Att kunna registrera känslor är egentligen en utvecklad medial förmåga som man ska vara glad att man har, men man måste använda den på ett sätt som gör att man har nytta av sin medialitet.

Annons

 

Det finns en forskare i Uppsala som upptäckt att det hos mediala personer finns en förhöjd känslighet att registrera intryck. Många människor med andliga upplevelser har haft en otrygg anknytning till sina föräldrar och det är en speciell sorts erfarenheter som i större utsträckning finns hos personer med mediala och andliga upplevelser. Det är när föräldrarna på något sätt har varit oförutsägbara och barnet har inte kunnat räkna ut vilken reaktion de kommer att få från sina föräldrar. Ibland har man fått stöd och trygghet och ibland blivit avvisad.

 

Det gör att barnet ända sedan babystadiet har tränat den delen av hjärnan som registrerar känslor och stämningar, och inte bara från människor utan även från den andliga sidan.

 

Forskningen har också visat att människor med en otrygg anknytning som vuxna, har fler mottagare för stresshormoner i hjärnan och söker sig till kärleksrelationer där partnern har svårt att visa känslor eller har svårt med tillit. Har du denna förhöjda känslighet att registrera hur andra mår, så tänk på det som vårt ursprungliga sätt att kommunicera, att de talar om hur de mår. Det är en av våra mediala förmågor.

 

Därför behöver man som medium vara extra noga med att ta hand om sig så att man inte fortsätter att avläsa känslor och stämningar från andra, för då ligger utbrändhet och dålig självkänsla nära. Det kan också finnas en risk att man vill fly till en andlig, förutsägbar värld av kärlek så att man drar sig undan från det vardagliga livet på jorden.

 

Därför är det viktigt att varje dag registrera harmonin, kärleken och skönheten i livet i nära relationer och naturen, och att hjälpa varandra.

 

Anna-Lena Vikström

Text: Anna-Lena Vikström
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2012-09-07

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
7 sep 2012 10:28
Hej Anna-Lena! Så sant allt du skrev.. Jag är själv "lätt" medial, det har inneburit att jag gått i väggen två gånger. Nu är min särbo på sjukhus - och jag har ont där han har opererats. Hmm.. Måste berätta för dig att i förra veckan drömde jag en så stark dröm. Jag ringde dig - det har jag inte som vaken haft i åtanke, du svarade och sa att jag var den 50:e som ringt den dagen. Så sa du att jag har blå ögon plus en egenskap till och jag tänkte att det stämmer bra.Du frågade vilket ärende jag hade - och det minns jag inte, men det var en mycket positiv dröm! Vänliga hälsningar, ANITA
7 sep 2012 13:46
HEJ Anna-Lena väldigt fint skrivet. jag känner igen mig.
12 sep 2012 19:23
Hej Ann-Lena Jag känner så väl igen mig när jag läser din artikel. Jag har dock en fråga och den lyder så här: Vad kan jag göra för att skärma av andras känslor och humör. Det är väldigt svårt att trivas på exempelvis jobbet när man arbetar med barn och ungdomar samt med vuxna som alla långtifrån mår bra. Hur gör man? Tack på förhand. Kristina
1 nov 2014 18:16

Hej Anna-Lena och TACK för dina goa , narturligt enkla, härliga föreläsningar på andliga krysning och lite små tips . Kramar Aila

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen