Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Barn ser på världen med nyfikenhet

2
Krönika
Amerikanska skolan som Olivia går på skulle ha en av sina årliga utställningar, då barnen från förskolan upp till nionde klass arbetar med olika projekt. Olivias fröken föreslog att Olivia skulle ställa ut Animals Without Limits.

Mia Mattsson-Mercer berättar för barnen på dottern Olivias skola om Animals Without Limits arbete

Mia Mattsson-Mercer berättar för barnen på dotterns skola om AWLs arbete.
FOTO: PRIVAT

 

Amerikanska skolan som Olivia går på skulle ha en av sina årliga utställningar, då barnen från förskolan upp till nionde klass arbetar med olika projekt. Olivias fröken föreslog att Olivia skulle ställa ut Animals Without Limits.

 

Animals Without Limits hade ingenting med projektämnet teknik att göra, men Olivias fröken tyckte det var en viktig uppgift och bra om många barn kunde se problemen med skadade gatuhundar som finns på basen och utanför.

 

Olivia och hennes klasskamrater var eld och lågor och ville hjälpa till. Vi blåste blå och gula ballonger, på så sätt lärde sig barnen färgerna på svenska flaggan. Vi klistrade fotografier på ett stort kollage och samtidigt berättade jag varje individs historia.
Bild 1. En hund ligger och får dropp. ”Vi ser till att djuren får medicin.”
Bild 2. 30 säckar torrfoder. ”Vi ser till att hundarna som bor i shelter får mat.”
Bild 3. Hundar bakom ett trasigt galler. ”Vi ser till att hundarna får hjälp att komma ut från dessa hemska shelters.”
Bild 4. Ett barn pussar en 15-årig hund på huvudet. ”Vi ger kärlek.”

Annons

 

Plötsligen hör jag en femåring bakom mig ”Gud vad bra att ni finns!”.

 

Barn är många gånger underbara och ett nöje att lyssna på. Till skillnad mot flertal vuxna som tittar i ögonvrån och säger ”Usch nej, det kan jag inte titta på. Jag mår så dåligt!”.


Barnen flockades runt bordet, det hjälpte också till att jag hade en stor skål med slickepinnar: Men barnen lyssnade. De ställde frågor också. ”Varför har han ett ben som står rakt upp?”, ”Blöder de mycket?”. Frågorna är spännande och väldigt många gånger får de mig att behöva tänka efter, andra får mig att lyssna till ett bättre förslag. That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

 

Hund bakom galler

En av bilderna i Mias kollage. Bild 3. Hundar bakom ett trasigt galler.

Publicerad: 2011-04-07

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
8 apr 2011 19:38
Roligt att se att ni får komma till skolorna och informera, det är nog rätt taktik. För som du säger, en hel del av de vuxna väljer att titta bort och inte göra någonting alls. Lycka till i fortsättningen!
9 apr 2011 08:30
Hej Mattias, Kul med dina kommentarer, uppskattas. Jag minns nar jag arbetade i Sarajevo med AWL ar 2000. Jag var inbjuden till Bosniska skolor och det var en frojd. De aven hade en tecking utstallning som hete "Animals do have a soul" Jag onskar fler skolor kunde bjuda in. En svensk skolklass gjorde det och en av barnen sa nar jag var fardig "Kommer du imorgon ocksa?" That's Amore
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen