Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Besök av en skämtsam själ

Krönika
Flera gånger tidigare har jag skrivit om min dotters medialitet, som hon har utvecklat på ett naturligt sätt. Barn är mediala, en del mer och en del mindre. Men de är lika högt uppsatta själar, med olika stigar att vandra på.

Karusell med hästar

En trasig leksak börjar spela tivolimusik. En ridstövel ligger plötsligt på Olivias kudde. Vad är det som händer i huset där Mia Mattsson-Mercer bor med sin familj?

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Flera gånger tidigare har jag skrivit om min dotters medialitet, som hon har utvecklat på ett naturligt sätt. Barn är mediala, en del mer och en del mindre. Men de är lika högt uppsatta själar, med olika stigar att vandra på.


Olivias kunskap är många gånger en berikande lärdom för mig i mitt stressfyllda liv. Många gånger får hennes berättelser mig att stanna upp och lugna ned mig, för att komma ihåg andra sidan också.


I en tidigare krönika skrev jag om huset vi nu köpt, och att energierna i ett av rummen var väldigt negativa och frustrerade. Inom familjen var detta något jag endast nämnde till min man. Resten av huset, som är från 1847, är helt underbart!

Annons


Min dotter Olivia sover väldigt oroligt i sitt sovrum. Men hennes liv har också förändrats mycket då hon är i ett nytt land, med ny skola och nya vänner. Så jag kan förstå hennes oro.


En natt kom Olivia in och frågade om hon fick sova hos mig. Jag lyfte på täcket, alldeles för trött för att säga något. Hon sa: ”Mamma, jag tycker inte om att damen tar på min rygg”. Jag blev klarvaken, jag lyssnade efter oro i hennes röst, men det var mera en trött bekräftelse.


En tidig morgon ett par dagar senare tar jag ut hundarna. Jag öppnar dörren och hör som gammal tivolimusik spelas, klockan 05:30! Framför mig på gången står en av Olivias gamla leksaker som varit trasig i flera år och spelar! Vårt garages automatiska lyse tänds och det är normalt, men en kolsvart katt hoppar upp på våra stora bjälkar och tittar febrilt på mig med sina gula ögon. Jag och hundarna går snabbt in i husets varma trygghet. Hur kan en trasig leksak plötsligen spela sin glada tivolimusik?

 

Olivia kommer ned från ovanvåningen och säger: ”Mamma får jag fråga dig en sak. Har du lagt min ridstövel på min huvudkudde?” Olivia hade vaknat upp av att hennes ridstövel låg vid sidan om hennes ansikte på huvudkudden. Stövlarna står normalt i skostället i rummet längre bort, i det otrevliga rummet.

 

Jag börjar misstänka att vi har en inneboende skämtsam själ som vill säga oss någonting, och då speciellt till lilla Olivia.

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2012-02-02

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen