Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

På Mias svärmors begravning släpptes en vit duva ut från en korg. Foto: Privat

De på Andra sidan är med oss hela tiden

Krönika
Barn och äldre människor står ofta i en väldigt stark kontakt med Andra sidan. Tillika gör alla de djur jag har mött under de senaste åren.

Min dotter Olivias farmor låg inför döden på ett hospice i norra Amerika. Meddetsamma ville hon åka över till sin farmor. 

”Olivia fina, hon är inte där längre.” sa jag och pekade på mitt huvud. Det skulle bli en lång resa från Tyskland till Amerika. Jag ville inte att Olivia eller hennes bror Max skulle känna någon oro eller rädsla. 

”Men mamma, hon är fortfarande i hjärtat! Jag vill hålla hennes hand, så att hon vet att vi är där!” Hur kunde jag argumentera emot en förnuftig tjej!? 

Jag ringde min man och berättade att han var tvungen att boka in oss tre på nästa flight. Min man åkte en dag tidigare. Jag hade massor att ordna med barnens skola och snabbt ordna en hundvakt till våra 12 hundar! 

Efter en resa på tjugo timmar klev min man in på hospicet till sin mamma. Tio minuter senare lämnade hon jordelivet. Vilken gåva till min man. Jag fick beskedet uppe bland molnen sittandes i flygplanet.”Olivia, gör det dig väldigt upprörd om farmor dör innan vi hinner dit?” frågade jag henne försiktigt.

Olivia funderade en kort stund, ”Nej mamma, för farmor vet att vi är på väg. Hon är också glad att vi kommer till farfar.” Det kändes tryggt att veta. 

Farfar var glad att se sina barnbarn. ”Jag säger till min fru att jag snart kommer efter till henne.” Barnen kramade honom varmt.

På väg till begravningen satt farfar i framsätet och vinkade ut genom fönstret. Jag såg samma som honom. Änglar och avlidna vänner längs med vägen. Farfar vet, för han ser, han är lugn! 

“Om där kommer ett rådjur, vet ni vad det betyder?” frågade farfar oss i bilen. “Att anden är där!” utropade Max. Under ceremonin släpptes en vit duva ut från en hjärtformad korg. Farfar log!

Min man som inte alls är speciellt spirituell, var lite irriterad på sin pappa att han inbillade sig en massa. Olivia blev upprörd, ”Pappa, om du slappnar av mera så kan du också se med hjärtat. Då kommer du att se mycket mera här på jorden. Andra sidan är här för att stödja oss alla!” 

Ingen kunde argumentera emot henne.

That’s Amore!
Mia Matttson-Mercer

Olivia, Max och deras farfar
Mias barn Olivia och Max tillsammans med deras farfar. Foto: Privat 

Annons
Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat
Publicerad: 2016-04-21

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen