Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Djurräddaren Mia Mattsson-Mercer vill nu fokusera sin tid på att skriva böcker. Men hon är alltid hjärtligt välkommen att skriva krönikor för Nära igen i framtiden. Foto: Privat

Det är inte lätt att säga adjö

Krönika
Med åren märker jag att det blir allt svårare att säga adjö. Jag klamrar mig fast och känslorna blir allt starkare att inte släppa taget. Nuförtiden är mina känslor mer nakna och sårbara, men samtidigt skyddade av tanken av att vi ses igen!

Under de senaste tjugo åren har Universum gett mig många tillfällen att öva på konsten att säga adjö utan att få ångest. Under dessa år har jag bott i fyra olika länder och vart fjärde år har det varit nya avsked från hem, vänner och kultur. Jag gillar inte att ta avsked, jag har istället börjat lära mig att säga: "Vi ses igen!"


Smärtsammast är nog att behöva säga adjö till ett liv. Förra veckan sa jag adjö till en av mina kära fyrbenta vänner. Jag såg med sorgsen beundran hur mina andra tolv hundar i flocken gick fram till henne, nosade lite försiktigt, för att sedan backa. Det var deras sätt att säga: "Vi ses igen!” Djur vet mer om själar som vandrar vidare, de vet att de avlidna väntar på oss längre fram.

Annons


Vi ses också igen! Efter tre års skrivande av krönikor för underbara tidningen Nära är det dags för mig att byta kapitel. Det är nu tid gör mig att skriva klart mina böcker. Med tillit vågar jag säga till alla er läsare: "Vi ses igen!” Jag säger inte adjö.


Tack fina chefredaktör Madeleine Walles och alla medarbetare på Nära-redaktionen, det har varit en underbar resa! Och till alla underbara Nära-läsare, tack för alla inspirerande kommentarer, er glädje och era tårar. Jag kommer att sakna er. Men, vi ses igen!
 
That’s Amore!


Mia Mattsson-Mercer

 

Tiken Ariel, som fick sin sista tid med Mia Matsson-Mercer.

Mia Matsson-Mercer tvingades nyligen ta förväl av sin fyrbenta vän Ariel. Du kan läsa mer om Ariel och andra hundar på Mias engelska blogg: animalswithoutlimits.blogspot.dk  

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat
Publicerad: 2013-04-12

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen