Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

En främmande hunds själ
kommunicerade med Mias själ

7
Krönika
Mitt första möte med gatuhundar inträffade för många år sedan i Sofia, Bulgarien. Två mörkbruna ögon skulle ändra hela mitt liv och likaså många andras liv. Jag arbetade heltid som djurkommunikatör och flög ofta omkring i Europa till olika klienter. Eget kontor på Gärdet i Stockholm, och väntelistan var lång.

En mörk hund med kastanjebruna ögon

En gatuhund i Bulgarien fick Mia Mattsson-Mercer att starta hjälporganisationen Animals Without Limits 1999. Hon har hjälpt många hundar sedan dess. 

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Mitt första möte med gatuhundar inträffade för många år sedan i Sofia, Bulgarien. Två mörkbruna ögon skulle ändra hela mitt liv och likaså många andras liv. Jag arbetade heltid som djurkommunikatör och flög ofta omkring i Europa till olika klienter. Eget kontor på Gärdet i Stockholm, och väntelistan var lång. Men något i mitt hjärta kändes inte helt rätt och hur jag än försökte förklara känslan för vänner förstod ingen vad jag menade. “DU har ju allt! Du förändrar många liv!”, sade de.

 

Av en “händelse” flög jag över en helg till en världskonferens nere i Sofia, Bulgarien. Ämnet var sterilisation och kastrering av gatuhundar. Jag hade inga förväntningar eller förhoppningar, det var ett ämne jag inte hade någon kunskap i. Inspirerad av föreläsarna och deras kunskap som delades med till alla började plötsligen något bubbla inom mig.

Annons

 

Senare på kvällen var vi några som skulle gå ut och äta. Jag gick i förväg ut på gatan, plötsligen var det som någon tog kontakt med mig. Mina ögon drogs in i en mörk portuppgång där två mörkbruna ögon sökte mina. En gatuhund sökte min blick, han förmedlade att han behövde hjälp. Han kunde inte gå, men det fanns inget självömkande från hans sida utan mer ett slags väntande. Ingen hopplöshet utan mer tålmodighet inom honom.

 

Det fanns något stort bakom dessa kastanjefärgade ögon, en vishet jag aldrig förut beskådat trots att jag hade mött hundratals hundar tidigare. Det kändes som om jag stått där i flera minuter, men det handlade endast om sekunder.

 

Plötsligen brast något inom mig, jag började storgråta över min förtvivlan att jag inte kunde ta honom med mig. Jag kunde inte ta honom till en veterinär, inte ens finna ett hem åt honom. Det enda jag kunde göra var att lyssna till hans berättelse, för att sedan vända honom ryggen.

 

Mitt hjärta brast, hopplösheten över att överge någon som behövde mig. Jag hade endast upplevt trygghet hemma i Sverige, aldrig förr hade jag sett denna sida av livet.

 

Jag sprang till hotellet, upp till mitt rum och grät i flera timmar. Jag ville inte gå ut. Jag tog fram papper och penna och började anteckna. Den 23 oktober 1999, på min födelsedag, föddes Animals Without Limits där på hotellgolvet. Tack vare att en främlings själ hade kommunicerat med min själ. Mitt frö inom mig började gro och sedan den dagen har vi kunnat hjälpa flera tusentals skadade gatuhundar.

 

Änglar arbetar i olika skepnader till olika själar. När vi öppnar upp vårt undermedvetna möter vi våra lärare. That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-11-10

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

7
10 nov 2011 10:06
Underbara dig 3
10 nov 2011 10:27
Jag skaulle också vilja ha den förmågan du har! vilken underbra, härlig gåva, och när man Älskar Djur, då kan det ju inte bli bättre! Lycka till med gåvan! var rädd om den! ;-) ha det gott! <3>
10 nov 2011 11:15
När jag läser din berättelse känndes det som jag ochså upplevde samma känsla . Vilken undebar lycka att du kunnat hjälpa så många djur till en bättre tillvaro .
10 nov 2011 12:30
Hejsan! Din gåva är underbar, önskar att jag hade fått en också. Vill gärna jobba med djur, eftersom jag är pensionär och har all tid i världen. Kram till dig och lycka till.
10 nov 2011 21:20
Hej alla och tusen tack for era varma ord. Man tror sig ha lite koll pa sin framtiden men ack *ler* Jag brukar alltid saga "if you want God to laugh tell him your plans" That's Amore Kram Mia
12 nov 2011 14:09
Ett sådant vackert möte, vilken tacksamhet att du kunde höra hundens berättelse. Hundar är och som alla djur, en gåva till oss människor här på jorden. De lär oss så mycket vackert och kärleksfullt. Det är dags för oss att börja lyssna ordentligt. Jag grät av lycka när jag läste din berättelse. Tack för att du finns på vår jord!
24 nov 2011 18:14
Du hade visst kunnat göra något för honom, vem försöker du lura?
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen