Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

En settertik hittades slängd i ett dike

13
Krönika
En kvinna var ute och gick med sin hund i det vackra soliga vädret när hennes hund plötsligt stack i väg och markerade att någonting låg därnere. Något var inte okej. Kvinnan närmade sig det smutsiga, vattenfyllda diket och såg ett litet huvud på en settertik sticka upp.

Settertiken Sunday Rose

Settertiken Sunday Rose hittades i ett vattenfyllt dike och räddades av en veterinär.
FOTO: PRIVAT

 

En kvinna var ute och gick med sin hund i det vackra soliga vädret när hennes hund plötsligt stack i väg och markerade att någonting låg därnere. Något var inte okej. Kvinnan närmade sig det smutsiga, vattenfyllda diket och såg ett litet huvud på en settertik sticka upp.

 

Kvinnan fiskade upp den medvetslösa tiken och bar hennes livlösa kropp till sin veterinärklinik, där frotterade hon tikens magra kropp och lyssnade efter hjärtljud. Tiken var gammal och blind. Hon hade röd och vit tovig päls och var mager som en fågelunge, med juvercancer och tillika artros. Men hon hade en vilja att leva. Efter två timmar åt hon glupskt. Blodprov togs och till stor förvåning visade värdena bra resultat.

Annons

 

Ett rop sändes ut på Facebook av veterinären. Min italienska medhjälpare Martina kontaktade mig och berättade historien och frågade om tiken kunde tänkas bli en klient till Animal Without Limits rehab/hospice? Jag svarade på en gång. Tiken, som fått namnet Sunday Rose, var välkommen till Casa della Amore.

 

När många frågat mig hur någon kunde göra så emot sitt djur, insåg jag att jag inte hade ställt mig själv den frågan. Först blev jag förvånad, men förstod sedan att jag aldrig själv fått något svar de gånger vi räddar djur. Ondskan har inget svar, men räddningsarbetet har. Jag koncentrerar mig på räddningsinsatserna för däri finns glänsande Amore.

 

Tidigare när jag fokuserade på varför människor gjort elaka saker låste jag mina energier och blev handlingsförlamad av ilska och trötthet. Det gjorde mig utbränd. Fortfarande blir jag arg, ibland tror volontärerna att jag har italienskt blod, men jag försöker istället snabbt fokusera på att ge djuret den hjälp det behöver. Det är en svår balans med många års träning, men det är trots allt ett fantastiskt arbete. Vi kan göra skillnad här i livet!

 

En god vän till mig i Sarajevo sa till mig när jag tjattrade och grät om ondskan ”Prata mindre och gör mera”. När min tanke idag sätter igång snurrandes med alla frågor “Varför?!?” tänker jag de orden istället och då finner jag alltid en ny stig att gå på. That’s Amore!
 
Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-04-14

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

13
14 apr 2011 12:37
En eloge till dig som vigt ditt liv åt hundarna!
14 apr 2011 13:13
Jag blir så glad när någon hjälper djuren, oftast så råkar dom ju illa ut pga dumma människor.
14 apr 2011 20:54
Du är guld värd som klarar av allt, själv skulle jag aldrig klara av detta i längden. Kram
14 apr 2011 23:20
Jag skulle villa sitta hos Sunday Rosa, värma henne, smeka hennes huvud, benen ja hela henne hoppas känslan kommer fram till henne.
16 apr 2011 21:25
Såna människor som dig, behövs det fler av. Du är en hjälte som tog hand om denna hjälplösa hund.
16 apr 2011 21:28
Kvinnan som hittade hunden o tog den till veterinär, är också en hjälte.
17 apr 2011 13:47
Hej all fina Ni, Vad glad jag blev av att lasa alla era kommentarer, vad gulligt av er. Rosie's ar hemma hos mig da hon har lunginflammation, samt en imun sjukdom som skall tass biopsi Mandag. Hon ar en liten hjaltinna, ater som en hast och har nu lart sig folja min rost. Annu ar inte faran over. Hall tassarna. Kram Mia
17 apr 2011 16:46
Hej alla. Jag blir ledsen och bedrövad av att läsa dyligt. Varför gör människor detta?? Det finns ju vetrinärer som tar hand om sjuka djur!Djur har också känslor,har varit människas bästa vän. Då tas djuret till en vetrinär om det är befogat inte kastas i ett dike. Inga-Lena
18 apr 2011 18:53
Det är lätt att bli fb när sånt här händer. Men vem är vi om vi har rätt att anklaga någon. Har varit med om att hundar kan vandra iväg när dom mår så där dåligt.
18 apr 2011 21:51
Man blir ledsen när man ser sånt här,tack och lov att det finns snälla och godhjärtade människor som bryr sig om försvarslösa djur.
19 apr 2011 20:07
That´s amore, Mia.. din insats är så hjärtskärande och talar såå direkt till hjärtat till den som läser om denna grymhet. Jag blir så förtvivlad över dessa bilder , men vet åxå att det tyvärr är ett liv för djur i allmänhet utanför Norden.. Vad kan jag göra aktivt?
21 apr 2011 23:00
Underbart med kommentarer, asikter och tankar och naturligtvis berom...vi vaxer med orden. Om ni vill hjalpa mera aktivt kontakta mig pa min e mail adress info@animalswithoutlimits.com Stor kram Mia
30 apr 2011 00:27
Hej jag har själv bott på rhodos och tagit hand om katter som varit sjuka halvsvultna och i stort behov av kärlek och omtanke, likaså hundar som behövt en människohand att förlita sig på. Än idag kämpar mina vänner för djurens rättigheter.Man kan se foto på hur dom har hängt hundar som folk inte vill ha. En STOR eloge för alla som har sitt hjärta kvar till dessa arma djur som är våra bästa vänner.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen