Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden Sven får ibland epileptiska anfall, något som de andra hundarna känner av. Foto: Privat

Energier som varnar

Krönika
Att energier har en stor inverkan på oss människor, tillika djur, är något som vi redan känner till. Men är vi medvetna om hur starkt de kan påverka oss? När vår dag startar negativt fortsätter dagen ofta att vara kaotisk tills vi blir medvetna och lugnar energierna.

Vi fastnar i trafiken, eller hamnar i ”fel” kö på posten. Adrenalinet av irritation pumpar ut i ådrorna. Det är ett virrvarr av energier och allting verkar gå fel. När vi stiger in i ett rum med andra människor kan vi känna av stämningen. Den kraft energier har är viktig för oss alla för att kunna fatta rätt beslut. Djur och speciellt hundar lever med den visheten varje dag.

Gatuhundar är noga med vem de släpper in till deras energier, en negativ hund kan vara förödande för flocken, en svag länk. Energier är hundens signatur.  När en hund visar sig skygg låter jag den vara ifred, den har negativ energi som kan skada mig. En annan hund kommer in med huvudet högt och utstrålar självförtroende som säger: ”Hej här är jag!”. Den är stark och attraktiv i energierna.

Flödet bakom varje energifält är unikt. Djuren använder sig av den hela tiden för att leva i grupp, eller för att få en annan gatuhund att försvinna utan att behöva använda ljud. De sänder energier till varandra ideligen. Stress smittar av sig och en stressad flock hundar blir en svag grupp. Den överlever inte.

I tidigare krönika skrev jag om hunden Sam (som nu heter Sven). Han levde i fyra olika familjer som inte förstod hans epilepsianfall. Sven lever idag tillsammans med mig och mina hundar. Sven får fortfarande då och då epileptiska anfall. När han får ett anfall reagerar mina hundar som om det vore jordbävning på gång.

Energierna faller som ett grått explosivt täcke över oss. 30 sekunder innan Sven får ett anfall reagerar min trebenta hund, Angelo på de starka energierna med att yla hjärtskärande. Det finns tränade terapihundar som känner av ändrade energier hos människan innan personen får ett anfall.

Men att se en hund varna en annan hund tillsammans med mig är ett underverk.  Jag hinner då springa och hämta Svens valium injektion. Angelo är en hund som vi en gång räddade från att ha fått sitt ena framben och käken krossad i en bilolycka. Nu räddar Angelo vår Sven.

Annons

 

That’s Amore

Den trebenta hunden Angelo känner av energier
Den trebenta hunden Angelo är en av hundarna hos Mia som känner av energier. Foto: Privat. 

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privata
Publicerad: 2014-05-22

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen