Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden Speckels nya hem

2
Krönika
Speckels, en liten tik på cirka 16 månader med lång päls och stora bruna ögon under de lurviga ögonbrynen, fick inte flytta med sin familj som hon bott tillsammans med hela sitt liv.

Gatuhunden Speckels

Hunden Speckels fick hjälp av Mia att adopteras till en familj i Tyskland.
FOTO: PRIVAT

 

Speckels, en liten tik på cirka 16 månader med lång päls och stora bruna ögon under de lurviga ögonbrynen, fick inte flytta med sin familj som hon bott tillsammans med hela sitt liv. Speckels mamma, syster och en annan blandrashund, för att inte glömma katten, skulle flytta tillbaka till USA efter att hussens arbetskontrakt var slut här i Italien.

 

Jag blev bestört när jag läste brevet familjen skickat angående om jag kunde ta Speckels. De kunde endast ta med tre hundar och en katt och de hade försökt i flera månader att få Speckels bortadopterad utan resultat. När jag såg fotografiet på Speckels kunde jag inte slita mig från hennes olyckliga energier. Visste hon redan att de skulle skiljas åt?

Annons

 

Även om jag inte hade plats med 20 hundar i hemmet skrev jag tillbaka att jag skulle hämta henne dagen innan de flyttade. Allt för att vinna tid, kanske en familj kunde adoptera henne.


Lördagen kom och det gjorde ont inom mig att ta henne från hennes familj, hennes fyrbenta familj och dottern i familjen var hennes allt. Vi skrev kontrakt och de ursäktade sig att de inte hade steriliserat henne. En donation gavs. Tack och adjö.

 

Speckels skakade som ett asplöv och vägrade med alla fyra tassarna att gå med mig. Jag var ledsen för hennes skull. Hon var livrädd för de andra hundarna i mitt hem, 20 nosar som plötsligen sniffade från topp till tå.

 

Speckels ville inta vara ensam, eller gå ut ensam i trädgården. Hon var ständigt bakom mig, tittandes med sorgsna ögon, rädd att jag skulle försvinna. Speckels var bedårande med barnen, gjorde inget emot de andra hundarna och ville bara ligga i sängen med oss.

 

En vän som arbetade med adoptioner till amerikanska familjer i Tyskland berättade att en familj med en 11-årig flicka hade blivit förtjust i Speckels fotografi. Speckels skulle få en familj i Tyskland!

 

Min vän skulle köra henne och fem andra hundar, men Speckels blev livrädd för min vän, de andra hundarna och en ny bil. Hon vägrade! Jag tog Speckels och promenerade bort till en bänk. Jag talade om för henne att en trevlig familj med en flicka väntade på henne. Om hon gjorde sitt bästa och gav dem en chans skulle hon få ett fint liv, det hade familjen sagt till mig.

 

Min vän hade henne i knät hela vägen från Italien till Tyskland, Speckels satt som fastklistrad. Sent nästa dag fick jag ett samtal från min vän som hojtade, ”Jag trodde inte mina ögon när vi anlände. Speckels hoppade ut och sprang direkt upp till den lilla flickan. Flickan tittade på sin mamma och sa ”Mom, I like this dog!”"

 

Iväg promenerade de båda, den adopterade japanska flickan och den adopterade före detta gatuhunden Speckels. That’s Amore!
 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-01-20

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
20 jan 2011 17:04
Vad underbart :))alla lyckliga slut är underbara :)
23 jan 2011 21:34
Tack Carina, vi ar sa glada naturligtvis nar det gar bra. Och jag ar enormt glad att du laser om mina/vara aventyr kram
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen