Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Två sjuka hundar övergivna i regnet

7
Krönika
Regnet forsade ned och åskan mullrade så fönstren skakade. Våra 19 hundar knuffades i trappan för att få komma upp och gömma sig under sängen. Jag fick ett textmeddelande från min fina medhjälpare Martina, hon och hennes sambo hade upptäckt två svårt medtagna engelska settrar liggandes mitt ute i gatan.

Hundarna Greg och Derek

Greg och Derek, av rasen engelsk setter, hittades lämnade i spöregn.
FOTO: PRIVAT

 

Regnet forsade ned och åskan mullrade så fönstren skakade. Våra 19 hundar knuffades i trappan för att få komma upp och gömma sig under sängen. Jag fick ett textmeddelande från min fina medhjälpare Martina, hon och hennes sambo hade upptäckt två svårt medtagna engelska settrar liggandes mitt ute i gatan.  

 

Hundarna var våta och kalla, inslingrade i varandra. Martina undrade vad de skulle göra. Jag tittade på klockan som visade 15 minuter innan veterinärkliniken skulle stängas. Jag ringde snabbt och fick tag i min favoritveterinär Dr Gigi. Jag frågade om jag fick komma in med två medtagna settrar nästa morgon, till min glädje skulle det gå bra fastän de var fullbokade.

Annons

 

Jag ringde Martina. Hon och hennes sambo sprang snabbt ut i regnet på de översvämmade gatorna. De har inte samma kloaksystem som vi, jag tror inte ens de har några brunnar, det är ständigt ett problem. Martina fiskade upp hundarna och bar in dem i huset. ”Pojkarna” gjorde inget motstånd utan lade sig tacksamt i hundsängen som var färdigbäddad inne i värmen.

 

Nästa morgon sken solen. Jag mötte upp hundarna på kliniken. De kallades för Derek och Greg och satt som små tända ljus i väntrummet och blev förtjust klappade på sina vackra huvuden av besökarna. Min treårige son Max gick upp och pussade Greg på huvudet. Greg, som var ungefär fem år gammal, hade svår artrit och lymfkörtlarna var svullna vilket indikerade på en svår sjukdom som kan vara dödlig. Derek, på åtta-nio månader, hade en fästingsjukdom. Båda hundarna var som skelett under den toviga hängande pälsen. De hade inga microchip.

 

Engelsk setter har varit väldigt populär här i Campania, varje bonde eller jägare som ville visa status köpte denna ras. Men många hundar av rasen överges också, upp till hundratals varje år, eller hålls instängda i små trånga burar som kan vara två gånger två meter. De hundarna får aldrig komma ut. Det är hjärtskärande att höra dem yla tidigt på mornarna för de som bor runtomkring.

 

Derek och Greg är nu under medicinering och får vila ut på rehab/hospice Casa dell’Amore en månad. Vi hoppas att kunna finna ett hem till dem där de kan bo tillsammans. Ni får hålla tummarna, det skulle i så fall verkligen vara Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-03-24

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

7
24 mar 2011 09:33
Förstår inte att människor kan vara sååå grymma!!??
24 mar 2011 09:40
Herre Gud, hur kan man göra så? Mitt hjärta blöder för alla stackare som lämnas åt sitt öde utan vare sig kärlek, färskt vatten, mat och värme... Ber för att hundarna kan få ett liv nu när de blivit omhändertagna... <3>
24 mar 2011 14:15
Det gör ont i mig att läsa, hoppas dessa två goa sötisar får ett varaktigt hem fyllt med kärlek, och önskar även alla andra hundar runt omkring som far illa att dom får ett fint hem!
25 mar 2011 07:18
Hej Alla fina, Derek och Greg mar battre men fortfarande inget hem, men vi tar en dag i taget. De far fortfarande mediciner och vi hoppas att de snart kan fa vara "fria och lyckliga" i ett hem. De ar sa ljuvliga och gar fantastiskt bra tillsammans med alla hundar och barn, Ibland onskar jag alla kunde fa se denna ljuvliga karlek de har inom sig. Tack for era stod, stor kram Mia
30 mar 2011 19:43
Åh vad skönt att höra att det finns änglar som ni som hjälpte dom. Kan inte förstå människor som ej tar hand om sina djur. Själv kommer det fullt med katter till oss och grannen som ej tar hand om sina djur har blivit anmäld för att ej ge hästarna mat och vatten. Nu kommer hans hundar hit och då måste jag ju ge de söta liven mat. Stod ute en dag när jag kände en knuff i baken då var det grannhunden som slog med tassen på mig och såg så glad ut när jag vände mig om :)) de är ju så kloka.
5 apr 2011 19:21
Åh vad lycklig jag blir att höra att det finns änglar som ni <3 det gör verkligen ont i hjärtat att det finns människor som behandlar djur så illa!! borde vara straffbart!!!hoppas de får komma till ett hem medmassa kärlek><3 minns en gång när vi var på semester,när en bil stannade till och kastade ut nåt från bilen....en kattunge på ca 8v???!!! nu tog vi den och som tur var hittade vi en bondgård som tog hend om den...man blir verkligen mörkrädd!!!>
5 apr 2011 21:12
Jag blir sa glad av att lasa era kommentarer, de ger stod och uppmuntran. Forsumelse av djur finns tyvarr dar manniskan finns, tillika sa karleksfulla omma manniskor. Derek den yngre har blivit adopterad till Rome, en underbar finn person som ocksa brinner for djuren och raddar dem. Pa fredag aker han. Greg den aldre far stanna kvar pa hospicet tills vi finner nagot nytt. De bada mar bra. Da de har varit tillsammans med flera andra hundar ar de inte sa beroende av varandra langre. De ar superfina goa killar. That's AMore
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen