Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hund sökte ny familj vid sopberg

1
Krönika
Shaggy Raggy, en vacker unghund med en karaktär som en Dingo, var Lago Patrias trevligaste gatuhund. Alltid glad och välkomnande. I ett lugnt tempo kom han ofta fram till människor och väntade på att de skulle klappa honom. Han var aldrig framfusig.

Gatuhunden Shaggy Raggy med sin nya familj

Gatuhunden Shaggy Raggy fick hjälp av Mia Mattsson-Mercer att hitta en familj.
FOTO: PRIVAT

 

Shaggy Raggy, en vacker unghund med en karaktär som en Dingo, var Lago Patrias trevligaste gatuhund. Alltid glad och välkomnande. I ett lugnt tempo kom han ofta fram till människor och väntade på att de skulle klappa honom. Han var aldrig framfusig.

 

Mina barn Olivia och Max följde med mig ner för att se om Shaggy Raggy var vid det stora sopberget. Mina planer var att avmaska honom och se över hur han mådde. Han hade ett sår på bakbenet. Jag hade bokat in med veterinären att komma in med honom nästa dag för kastration, vaccinering och för att röntga hans framben. Shaggy Raggy hade en väldigt stel gång, nästan som Charlie Chaplin.

Annons

 

Precis innan vi svänger in till sopberget hör jag min femåriga dotter i baksätet säga ”Han vill ha en familj”. Jag reagerade inte särskilt mycket på kommentaren, den var vanlig och kändes väldigt naturlig. ”Det är därför han är här nere vid soporna och väntar på att någon ska plocka upp honom. Han vet att här kommer det alltid många människor.” Då häpnade jag över att höra hennes naturlighet. Jag visste dessutom att Shaggy Raggy inte åt från soporna. Jag hade pratat med en amerikansk kvinna som berättade för mig att han alltid var här, men blev matad av andra italienare. Shaggy Raggy hade blivit väldigt kräsen och behövde inte längre leta och öppna soporna för att mätta sin mage.

 

Veterinären Dr Damiani utförde allt som önskades, tack och lov visade röntgen inga tecken på skador. Vi misstänker att Shaggy Raggy hade blivit lämnad någonstans och vandrat långt för att åter finna ett hem, därav stelhet och trötthet. Dr Damiani blev oerhört förtjust i hunden, tillsammans sökte vi desperat efter ett hem åt honom.

 

Till allas förtjusning blev Shaggy Raggy adopterad av en familj med sex barn. Familjen har en stor trädgård, där får han alltid uppmärksamhet av någon som vill kasta boll. That’s Amore.
 
Mia Mattsson-Mercer

 

Gatuhunden Shaggy Raggy fick hjälp av Mia Mattsson-Mercer att hitta en familj.

Shaggy Raggy mår bra i sitt nya italienska hem.
FOTO: PRIVAT

Publicerad: 2011-04-28

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
29 apr 2011 13:22
Härligt med lyckliga slut!!! Kram till er alla från Ulla, Capri & Phillipo
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen