Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden Benny får nu healing

5
Krönika
En stor betydelse för mig och stiftelsen här i Italien för att vi skall kunna växa och ge bättre vård till sjuka djur är stark samarbete. Det är underbart när det flyter på och energierna är goda och snabba, när inte många ord behövs.

Mia Mattsson-Mercer med hunden Benny

Djurräddaren Mia Mattsson-Mercer med hunden Benny, en engelsk setter.
FOTO: PRIVAT

 

En stor betydelse för mig och stiftelsen här i Italien för att vi skall kunna växa och ge bättre vård till sjuka djur är stark samarbete. Det är underbart när det flyter på och energierna är goda och snabba, när inte många ord behövs.

 

Sent en kväll fick jag ett samtal från en av våra volontärer som matar hundar och katter runt omkring i samhället där vi bor. En nykomling försökte komma in i ”hennes” flock, men ”hennes” gatuhundar ville inte släppa in honom och dela föda.

 

Nykomlingen var en engelsk setter, den mest vanliga rasen bland bönder och jägare. De avlas och säljs, och slängs ut på gatan när de blir sjuka. Animals Without Limits har tagit hand om många av dessa hundar och de är ljuvliga att jobba med, men svåra att adoptera bort på grund av att de är så vanliga.

Annons

 

Volontären berättade att settern hade ögoninflammation samt var mager. Hon undrade om jag kunde köra förbi och titta på hunden nästa morgon.

 

Jag körde till platsen hon beskrivit, där en stor NATO-bas byggs upp. Jag har varit där tidigare och tagit andra hundar till veterinären. Vakten kände igen mig och förstod varför jag var där. Han förklarade på italienska att han inte visste var settern var nu på morgonen.

 

Jag älskar att arbeta ensam bland hundar och fånga deras energier. Jerry, en liten terrier, och en rödbrun dalmatinerliknande tik kom springande emot mig och hälsade glatt.

 

Jag mår fantastiskt bra att arbeta ute på fältet, mitt hjärta och mitt inre ljus brinner för fullt. Att få vara tillsammans med djuren är som ett musikstycke i energier.

 

Jag ställde mig längre bort från människorna och lät mig zooma in livstecken. Längre bort ensam i en hörna låg en gråsvart setter.

 

Jag promenerade fram så att han kunde se mig, samtidigt som jag vänligt sa ett par ord så att jag inte skulle skrämma honom. Hunden tittade upp med sjuka ögon, svansen viftade. Jag lät honom borra in sitt huvud i mitt knä, det gav mig tid att studera hans kropp. Han hade massor av fästingar och sår över kroppen. Han var tovig och eländig, men med en oerhört stark levnadsvilja av ljus och positivitet.

 

Försiktigt bar jag in honom i bilen och förväntansfullt satte han sin tillit i våra händer, ett nytt kapitel kan börja. Healingen kan börja. That’s Amore.

 

Vi döpte honom till Benny!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-06-30

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

5
30 jun 2011 09:26
Underbara du som kan och vill hjälpa de som behöver. Om flera ändock gjorde som du skulle alla på vår jord må bättre.
30 jun 2011 16:29
Finaste Mia! Ännu en krönika som gör mig tårögd...och vilket väl valt namn ;-) Varma kramar Katinka
30 jun 2011 22:41
Fina Katinka, nasta tik far heta Katinka ;-) Stor kram till dig Din kommentar Dina gor mig valdigt glad. Tusen tack
4 jul 2011 00:55
Hjärtat gjorde så ont när man tänkte på hur djuren har det. blev nästan tårögd när du tog med hunden där den har det bättre. Önskar jag kunde ta emot alla hundar. Har en spansk gatuhund som jag adopterat år 2000 och det var det bästa som hänt i mitt liv. Hon är idag 11 o halvt år gammal. Tacka för en sån person som du finns på jorden! Krama alla voffar från oss här! // Rose och voffen
6 jul 2011 10:54
Rose och Voffen, Fina du som ger allt till din kara van Voffen. Det gor vara hjartan varma. Benny far sina injektioner varje dag och blir battre och battre. Han ar en riktig buse nu *skrattar* Kram Mia o Benny
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen