Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden räddade livet på en man

2
Krönika
Att sitta i veterinärers väntrum och beskåda alla klienter som kommer in är ett underbart skådespeleri med olika känslor. Likadant kan det vara med barn, att uppleva deras många olika slags känslor och energier. En del barn är rädda och gömmer sig under stolen, andra är väldigt ”pratglada”. Djur och barn kan vara lika!

Hunden Minnie i en väntsal på en djurklinik i Tyskland

Mia Mattsson-Mercer berättar om hunden Minnie som blev räddad från avlivning av en man, senare räddade Minnie mannen.
FOTO: PRIVAT

 

Att sitta i veterinärers väntrum och beskåda alla klienter som kommer in är ett underbart skådespeleri med olika känslor. Likadant kan det vara med barn, att uppleva deras många olika slags känslor och energier. En del barn är rädda och gömmer sig under stolen, andra är väldigt ”pratglada”. Djur och barn kan vara lika!

 

I väntrummet är det ett ypperligt tillfälle att öva på att kommunicera med djuren, att fånga in och känna av de olika våglängderna, som ett musikstycke; hårda Beethoven eller mjuka Mozart.

 

För din egen skull, kan du känna in olika slags vibrationer och anteckna dem i en liten noteringsbok. Tänk på att efter detta besök ändras djurets energier, från till exempel att vara rädda till mera säkra. Många djur känner av matte eller husses oro och förstår inte varför deras ägare är oroliga. De blir nervösa, liksom barn.

Annons

 

När jag hade min mottagning på Gärdet i Stockholm visste jag att djuret skulle vara väldigt oroligt när de kom in. Jag välkomnade ägaren men ignorerade djuret. Efter en stund slappnade matte av och djuret insåg att detta inte var farligt, blev nyfikna och kollade in mig.

 

Ägarna var alltid nervösa att komma till en djurkommunikatör, plötsligen kunde de ha tankar som ”Tänk om Fuffo inte vill bo med mig mer?”. Men ägarna behövde aldrig oroa sig. Många gånger var hunden bekymrad över sin ägare. De kunde känna av problem och bekymmer hemma i huset eller på arbetet.

 

I djurklinikers väntrum får man träffa människor med olika berättelser, de delar gärna med sig sina historier om sitt djur. På en veterinärklinik i Tyskland träffade jag Minnie, en lite överviktig blandrastik från Kalifornien som blev räddad av sin husse för sju år sedan. Hon var endast ett par timmar från att bli avlivad på ett ”rescue shelter”. Ganska ironiskt hur det kallas räddningscenter när de efter tre dagars väntan på att bli adopterade avlivas. Tusentals hundar väntar på att bli adopterade, men endast under tre dagar. I North Carolina i USA, där vi tidigare bodde, gasades 800 hundar ihjäl i månaden, varje tisdag och torsdag.

 

Minnies husse skakade på huvudet och berättade att Minnie senare i livet hade räddat honom. Med tårar i ögonen berättade han om en av deras promenader, plötsligen drogs husse omkull och föll så olyckligt att han fick en utgjutelse i ryggen.

 

Han åkte till sjukhuset och ett par dagar senare efter grundlig undersökning fann de att en tumör, stor som ett strutsägg, växte inuti honom. ”Läkaren berättade att Minnie räddade mitt liv för om inte detta ”blåmärke” hade undersökts hade tumören attackerat mina inre organ”, berättade han. Med tårar i ögonen böjde han sig ned och pussade hennes nos. ”Hon är det vackraste jag har, jag är sjukpensionär och älskar min Minnie.”

 

That’s Liebe Amore.

 

Mia Mattsson-Mercer

 Publicerad: 2011-10-06

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
6 okt 2011 22:37
Hej! Vilken vacker berättelse om mannen med hunden! =) Hemskt att dom gasar i hjäl hundar i USA,man blir tårögd! =( Jag har haft hund (min älskade Brissy <3 ) och har jobbat på 3 st hunddagis,jobbar kvar på ett av dem.. efter min brissys bortgång sökte jag ett medium (stod inte ut med sorgen!) och brissy kom igenom & ville att jag skulle lära mig att tala med djur!=")" jag har redan ganska lätt att känna djurs energier men min fråga till dig är: vad är nästa steg? vore tacksam för ett svar! m.v.h lotta>
12 okt 2011 11:25
Hej Lotta, Kom precis tillbaka fran en AWL resa sa ledsen jag inte kunnat kommentera tidigare. SOrgen efter ens alskade van ar tung, jag ar glad du hade sa fin kontakt med Brissy. Anvand ett antecknings block coh satt dig dar djur finns, och lar dig vaga och lita pa det som kommer. Anteckna for nar du slapper energierna for ett ord, kan nasta ord komma. Lycka till!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen