Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden Robyn blev fångad i en fälla

1
Krönika
En tidig söndagsmorgon fick jag ett samtal från en djurvän, hon och hennes man hade funnit en hund med en jaktsnara runt frambenet som ätit sig in till skelettet.

Mia Mattsson-Mercer och hunden Miss Robyn Wire

Mia Mattsson-Mercer med tiken Miss Robyn Wire, som tvingades amputera ett ben.
FOTO: PRIVAT

 

En tidig söndagsmorgon fick jag ett samtal från en djurvän, hon och hennes man hade funnit en hund med en jaktsnara runt frambenet som ätit sig in till skelettet. Hennes man hade varit ute och joggat i skogen med sina fem hundar då en av dem stack iväg ivrigt skällandes emot ett buskage. Husse kunde höra på skallet att det verkligen var något på tok.

 

Han närmade sig och drog bort kvistarna och till sin förfäran såg han en medtagen chockad tik med en metallvajer som ätit sig in till skelettet. Han sprang tillbaka till huset och hämtade sin fru, tänger, badlakan och en hundbur. Med massor av svårigheter kunde de knipsa av vajern och bära henne till bilen. Hon hade legat där i flera dagar och benet luktade ruttet kött. De kunde konstatera att hon nyligen fått valpar, som nu troligtvis svultit till döds.

Annons

 

Dr Damiani, Animal Without Limits mest anlitade veterinär, körde i ilfart in till sin klinik och i flera timmar kämpade han med att få bort all metall. Tyvärr gick det inte att rädda hennes ben, det fick amputeras. Hon hade också två bråck som opererades och samtidigt blev hon steriliserad.

 

Nästa dag åkte jag in för att besöka tiken och till min stora förvåning tillika glädje kom hon uthoppandes på tre ben som om hon alltid haft det. Det var underbart att se! Jag blir alltid lika rörd när jag ser barn och djurs naturlighet att återhämta sig otroligt snabbt. Många av oss vuxna lever kvar i smärtan och förlusten, medan barn och djur lever i nuet och kämpar för att återgå till livet, som de inte är rädda för.

 

Tiken fick namnet Miss Robyn Wire och hon vilar nu ut sig på Animals Without Limits rehab/hospice och vi arbetar med att vinna hennes förtroende. Robyn har levt i det vilda och är ingen typisk gatuhund som varit i kontakt med andra människor. Hon är väldigt avvaktande, men när vi får hennes förtroende är hon en underbar individ.

 

En person sa ”Stackars liten!” om Robyn, men det är inte ”stackars henne”. Robyn blev funnen och räddad och nu väntar ett nytt kapitel i hennes liv. That’s Amore!
 
Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-04-21

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
19 maj 2011 21:13
Tack Mia för det du gör för alla dessa älskvärda djur som far så illa. Läste vid ett tidigare tillfälle att man kunde hjälpa till så jag skickade ett meddelande till dig men har dessvärre inte hört ifrån dig. Hör av dig till min mail. Hälsningar Djurvän
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen