Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Smala Sully behövde mat och kärlek

4
Krönika
Många av de fruar som flyttar hit till Italien med sina män har inte sett den mörka sidan av Jorden. Deras militärmän är tränade men inte fruarna, det blir en svår chock för många. En del fruar ignorerar de som behöver hjälp, andra åker hem medan några stannar och hjälper de som är sjuka eller fattiga.

Smala hunden Sully

Denna smala boxervalp hittades inlåst på en byggarbetsplats i Italien.
FOTO: PRIVAT
 

Många av de fruar som flyttar hit till Italien med sina män har inte sett den mörka sidan av Jorden. Deras militärmän är tränade men inte fruarna, det blir en svår chock för många. En del fruar ignorerar de som behöver hjälp, andra åker hem medan några stannar och hjälper de som är sjuka eller fattiga.

 

En kvinna ringde mig och var förtvivlad. Hon hade sett en svältande boxervalp inlåst på en byggplats. Hon ville få ut den och undrade om jag kunde hjälpa henne.

 

Det var smärtsamt att se den lilla tiken som var svårt undernärd och endast bajsade gräs. Vi förvånades över att ingen på byggplatsen hade gett henne mat där hon satt inlåst denna helgdag. Allting var stängt. Vi gick runt staketet för att se om där fanns en öppning. Boxertiken följde oss.

Annons

 

Vi fick ut henne tillslut och körde genast till veterinären. 

Veterinären förklarade för oss att tiken var två år gammal och vägde 8 kg! Blodprov togs och undersökningar gjordes, vi hade oturen att ha en väldigt negativ veterinär som ständigt flög på oss med frågan vad skulle vi göra med hunden? Om tiken inte hade allvarliga fel eller led ville jag ha henne hos mig och sakta se henne växa sig stark, för att sedan finna en familj åt henne.

 

Fotografier och information om tiken, som fick namnet Sully, skickades ut och ett ungt par svarade att de var intresserade av att adoptera henne. Veterinären såg den unga söta filippinskan och väste mellan tänderna till henne ”Vet du vad du ger dig in på?”. Den unga frun blev förvånad och fann inga ord, veterinären tycktes tolka det som att hon inte visste vilket skick hunden var i. Vi tog därför Sully till en annan veterinär som förstod vad Sully behövde.

 

Den unga frun var hemma hela dagarna med Sully och Sully avgudade henne. Sully fick massor av bad, mängder med kramdjur och hon sov i sängen. Jag besökte dem ofta.

 

Sakta men säkert blev Sully till en blommande skönhet.

 

Nu är det tre år sedan Sully hittades. Nu har hon nått sin matchvikt och flyttat med sin nya familj till USA. That’s växande Amore.

 

Mia Mattsson-Mercer

 

Hunden Sully med sin nya familj
Boxertiken växte till sig och blev adopterad av ett vänligt par.
FOTO: PRIVAT
Publicerad: 2011-05-26

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
26 maj 2011 20:03
Jag blir så glad när jag ser att det finns vänliga människor som bryr sig om våra kära djur och när man nu ser Sally med Matte och husse.Bästa hälsningar Monica
31 maj 2011 13:47
Underbart att det finns människor som bryr sig om djur! Vi måste ta hand om djuren precis som vi gör om människor. Djur har också känslor! Vad glad jag blir av att se Sully få ett bra hem. Hälsningar Ing-Marie
31 maj 2011 20:43
Å va vackert!!
31 maj 2011 21:43
Hej fina djurvanner, Jag blir ocksa valdigt glad nar jag laser eran gladje for Sully. Hon ar sa alskad. Nar det kanns tungt har brukar jag tanka pa henne...hon e go kram Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen