Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Tiger vårdar ömt sin matte när hon är sjuk. Han har lärt sig hur han ska trycka med tassarna på hennes bröstkorg. Foto: Privat

Hunden Tiger är en räddande hjälte

Krönika
Jag hittade den lilla valpen på gatan tillsammans med sina syskon i en värld fylld av faror och sjukdomar, långt från tryggheten. Vi döpte honom till Tiger, föga visste vi att det var ett passande namn för honom. Han är en Tiger som övervunnet många hinder här i livet.

Endast nio veckor gammal fick Tiger genomgå en stor operation. Veterinären hittade en fiskelina och andra saker i hans tarm. Liten och mager höll vi nästan på att förlora honom. Den nya familjen älskade honom från första stunden, när de såg hans fotografi. De skrämdes inte av att han var tanig och sjuk.

Tiger fick flera inflammationer i buken och fler operationer genomfördes. En bit av tarmen opererades bort. Det var exakt samma operation som hans nya matte hade genomgått 10 år tidigare, Crohns sjukdom.

Matte vårdade Tiger ömt och kärleksfullt och fanns vid hans sida varje dag. För varje dag växte Tiger och blev fysiskt allt starkare. Tigers matte som endast är 30 år lever med en hjärtsjukdom (orthostatic tachycardic syndrom (POTS). Hon bestämde sig att tillsammans med Tiger utbilda honom till sin egen service hund.

Med tårar i ögonen berättade hon att hennes hjärta hade stannat och att hon föll ihop på marken. Tiger placerade sina framtassar på mattes bröstkorg och ”tryckte” som han hade lärt sig. En person gav CPR medan en annan ringde efter ambulans. Tiger lade sig sidan om henne. På Tigers väst står det att han inte får röras.

Tiger kan också känna av när mattes blodtryck sjunker eller hjärtslag ökar, på olika sätt varnar han henne. Jag träffade dem förra veckan och såg att Tiger tar sin uppgift på fullaste alvar är magiskt. Från både matte och Tigers ögon lös en stark kärlek, tillit och respekt till varandra.

Tillsammans har de räddat varandra flera gånger. Livet lär oss att vi aldrig vet vem som kommer att förändra våra liv för all framtid. Vem visste att gatuhunden Tigers framtid skulle vara att visa oss människor att livet är fullt av möjligheter bara vi öppnar alla våra sinnen.

Annons

 

That’s Amore!

 

Hunden Tiger och hans familj

Mia räddade hunden Tiger från ett liv på gatan. Idag lever han i en trygg miljö tillsammans med sin nya familj. Foto: Privat

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat
Publicerad: 2014-06-12

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen