Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Hunden Twittie tar hand om familjen

3
Krönika
En färgglad glasskärva grävde sig in i min sons häl och det började blöda kraftigt. Överallt i huset såg jag hans små röda avtryck, på trappan och i badrummet.

Hunden Twittie och Mia Mattsson-Mercers dotter Olivia

Mia Mattsson-Mercers familj hjälper utsatta hundar. Hundar som blivit omhändertagna kan sedan hjälpa familjen.
FOTO: PRIVAT

 

En färgglad glasskärva grävde sig in i min sons häl och det började blöda kraftigt. Överallt i huset såg jag hans små röda avtryck, på trappan och i badrummet.

 

Vi åkte in till sjukhuset och fick skärvan borttagen. Åter hemma, efter flera timmars väntan på sjukhuset, stoppade jag om barnen som somnade nästan med en gång. Jag smög ut ur deras rum och såg en av mina hundar slicka upp allt blod.

 

Min tanke var trött och jag tänkte “Varför slickar du i dig allt blod?”.
Twittie, som är Olivias hund, stannade upp men fortsatte med blicken nedåt; “För att jag tar bort alla spår som kan leda till den skadade”. I mitt inre förbluffades jag över att hundar fortfarande har sin starka instinkt inom sig när en olycka händer.

Annons

 

“Men ni älskar ju att slicka allt blod!“, tänkte jag. “Det är när vi känner in och söker den skadade. Blod är överlevnad, men också förgörande för den som är svag! Vi lever i grupp och människan tar hand om oss, men vi tar också hand om dem. När vi luktar eller ser blod inomhus är det för att ta bort lockelsen för en fiende. Utomhus letar vi upp den skadade innan en grupp av fiender finner dem och kan skada oss på våra territorier.”

 

Kärleksfullt strök jag Twittie över hennes lilla huvud och tackade henne för att hon såg efter sin familj. Jag är stolt över min flock som får mig att känna mig trygg i mitt hem, vårt hem. That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2012-02-16

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
16 feb 2012 12:12
Jag Älskar era berättelser! människoöden-djuröden! dom griper tag i en direkt! ;-) <3>
18 feb 2012 07:59
Tack! Det självklara blir uppenbart när det kommer som ord men inte mindre fantastiskt för det.Det är vi människor som med generationer glömt en hel del och det gäller egentligen nästan allt. Tack Mia för att du klarar av allt med förståndet i behåll. Kram till dig o familjen.
19 feb 2012 11:15
Och jag alskar era kommentarer. For mig 'That's Amore" underbart att fa vara i kontakt med lasarna. Tack for era ord. Olivia och jag ar nu nere i Italien och hjalper djur och manniskor....nya berattelser kommer. Kram Mia och Olivia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen