Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

I veckans krönika skriver Mia Mattsson-Mercer om att vi behöver vara medvetna om vår egen utstrålning. Lika viktigt är det att vi omger oss med postiva människor!

Karisma är viktigt för oss!

Krönika
Det bästa jag vet är att se människor och djur med en vacker utstrålning. Något sker inom mig när jag ser deras pondus, en stark positiv utstrålning. Det är som om jag vill röra vid energierna som omsluter personen eller djuret. Som ett gnistrande sken av diamanter, en pulserande slöja som omsluter dem.

Vi människor skiljer oss inte mycket från hur hundar, eller andra djur, lever i grupp. Jag har i många år levt nära gatuhundar i olika länder. Vi har samma sociala behov. Att älska sig själv är en viktig överlevnadsmekanism bland djur och likaså bland oss människor. Att inte vara överlägsna utan skyddande och trygga.

 

Jag och min dotter säger ofta hur mycket vi älskar varandra.
”Mamma du är den bästa!” utropade Olivia till mig.
”Nah!” svarade jag mera osäkert än jag hade tänkt att det skulle låta.
Olivia, snart nio år, tittar på mig med ett höjt ögonbryn.

”Mamma, du försöker för mycket. Var inte så hård emot dig själv.”

 

Efter ett par dagars analyserande och stor beundran över vad Olivia hade sagt till mig, insåg jag att jag var tvungen att vara mer medveten över min egen utstrålning. Att omge mig med fler positiva vänner. Ofta jagar jag mig själv med en osynlig piska: att vara en bättre hustru, bättre mamma och även bättre på att skriva. Plötsligen inser jag att jag fortfarande attraheras av människor som speglar mitt inre. Dessa människor säger högt till mig vad jag själv tänker.

Annons

En osäker hund drar till sig osäkra hundar. Tillsammans lever de rövare i grupp och terroriserar andra hundar. Under min uppväxt fick jag ofta höra att jag inte skulle tro att jag var något. Jag arbetar numera på att vara stolt över den jag är och vad jag gör i livet, med en ödmjukhet.

 

Stolthet med ödmjukhet är något jag strävar efter inom mitt arbete och i mitt hem. Att vara snäll mot mig själv. Det känns lite konstigt men spännande att coacha sig själv och med lite staplande ord skall det gå bra. Jag känner mig själv allra bäst. Dessutom har jag tillika en oerhört klok rådgivare, min älskade dotter Olivia.

 

That’s Amore!

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-06-26

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen