Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Mandy är en blind seniorhund som fick ett nytt hem i Stockholm. Foto: Madeleine Lindh

Katten som blev guide åt den blinda hunden

Krönika
Just nu är det en spännande tid med massor av förändringar mellan människor och djur. Via internet har vi fått en större röst i allt som vi inte vill blunda för hemma i vardagsrummet.

För djuren, för barnen och för oss själva. Jag ser verkligen vilken kraft vi människor har fått till att våga hjälpa andra. Tvåbenta och fyrbenta, vi hör alla tillsammans. 

Mandy, en liten rufsig hund, sågs springa i full panik på den trafikerade vägen. Bilförarna tutade argt och Mandy sprang ännu mer förtvivlat omkring. En djurvän såg vad som hände och lyckades fånga in den livrädda hunden. 

Mandy kördes till veterinären för en hälsoundersökning. Det visade sig då att Mandy var blind! Till allas glädje hade hon ett mikrochip. Hon kunde återförenas med sin ägare. 

Dystert insåg vi att ägaren absolut inte ville ha tillbaka sin hund. ”Ni gör mig en stor tjänst om ni behåller henne!”, sa han argt, som om det var vårt fel att vi hittat henne. Vi var både chockade och ledsna.

Hennes hörsel och luktsinne var fenomenala trots att hon var 10 år gammal. När jag tog ut korven från kylskåpet snurrade hon runt och hoppade som en valp. 

Jag började söka efter ett hem åt Mandy och en kvinna svarade på min annons. Att vara en handikappad seniorhund har inte mycket värde kvar säger en del. Jag frågade kvinnan flera gånger om hon var riktigt säker på vad det innebar att adoptera en blind seniorhund. Hon var helt säker! 

Mandy reste en läng väg från södra Italien till Stockholm. Olika händer, övernattningar och olika bilar. Men Mandy var fantastisk. Hon gjorde sina behov när vi satte ned henne på gräset. 

Hennes familj tog emot henne med stor kärlek. Även deras hund och katt hälsade henne välkommen. 

Mandy går utan koppel på skogspromenaderna tillsammans med katten som visar vägen. Hennes matte går lugnt bakom. Hon arbetar med healing och Mandy ligger nöjt under britsen och hjälper till. Mandy har en förmåga att sända vishet och lugn. Jag har hört det förut, men då gällandes barn med ett speciellt handikapp. Det berör!

Livet kanske såg ut till att vara slut för Mandy den dagen på den trafikerade vägen. Men där fanns ett osynligt vägskäl för Mandy. Från en trafikerad väg till en harmonisk skogspromenad, tillsammans med en katt vän. Det är aldrig försent!

Hela djurfamiljen samlad
Mandy tillsammans med sina vänner i familjen som tog hand om henne. Foto: Madeleine Lindh 

That’s Amore!
Tack Marianne för att du vågade! 

Mia Mattsson-Mercer 

Annons
Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Madeleine Lindh
Publicerad: 2016-03-24

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen