Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Kiki Joy och Hope behövde hjälp

3
Krönika
Spröd som en liten fågelunge gick Kiki Joy på darriga ben in till hospicet. Hon var väldigt försiktig med att söka ögonkontakt med de andra hospiceklienterna. Medan de luktade på henne stod hon absolut stilla, utan att blinka.

Kiki Joy

Tiken Kiki Joy var rädd när hon kom till Mia Mattsson-Mercers hospice.
FOTO: PRIVAT

 

Spröd som en liten fågelunge gick Kiki Joy på darriga ben in till hospicet. Hon var väldigt försiktig med att söka ögonkontakt med de andra hospiceklienterna. Medan de luktade på henne stod hon absolut stilla, utan att blinka. Jag beundrade Kiki Joy där jag stod lite längre bort och iakttog henne. Hur kunde hon fortfarande hundspråket efter att ha varit fastkedjad ute på en gård i vad vi tror fjorton år?

 

En hund som varit hos samma ägare som Kiki Joy sedan den var valp kunde när den besökte oss resa ragg och visa tänderna, eller så blev hunden jätterädd så flockens gatuhundar ville jaga bort den. Gatuhundarna vill inte ha något osäkert i deras flock, de vill inte ha någon som kan försinka eller förstöra deras överlevnad. Men vår spröda lilla Kiki Joy från södra Italien, fri efter 14 år som fastkedjad, ligger idag i en rund varm hundsäng med sitt hundtäcke på sig, varm och gosig och bara njuter. That’s Amore.

Annons

 

Uppe på Vesuvio dumpas många hundar. De kan fortfarande ha sitt halsband på sig, vara tatuerade i örat eller ha microchip inplanterat. Mitt på ljusa dagen kör människor upp sina husdjur för att lämna dem bland soporna. Många av husdjuren är sjuka och människorna har inte råd med mediciner eller att avliva dem, men många hoppas hundarna kommer att leva sin sista tid i kylan med sopor att äta.

 

Jag får många e-mejl och förfrågningar via Facebook med fotografier som är hjärtskärande. De är rop på hjälp. Med hjälp av min fina italienska djurvän Martina får vi ta det jobbiga beslutet att välja en utav 50 hundar, men vi försöker fokusera våra energier på den vi hjälper. Vi ber och hoppas om mer hjälp för att kunna öppna ännu ett hospice så att fler hundar kan räddas.

 

Igår kväll fick vi ännu en klient. Vi döpte henne till Hope. Hon hittades bland soporna med hög feber och har en svår infektion i kroppen som äter på hennes inre organ om inte mediciner ges. Vi bar in henne i hospicet. Vi hade lagt en stor varm filt i soffan i hennes rum uppe på andra våningen i huset. Det var kärlek från första ögonblicket, dessa varma ögon som sökte våra. När vi öppnar dörren går hennes svans
i 50 km/tim.

 

Med Hope och Kiki Joy hos oss är vår önskan att ge dem värme, healing och kärlek så länge de vill stanna kvar på moder jord. That’s Amore.

 

Mia Mattsson-Mercer

 

Hunden Hope

Nykomlingen Hope hittades bland sopor på vulkanen Vesuvio.

Publicerad: 2011-02-03

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
3 feb 2011 19:58
Vilket arbete du gör! Jag blir så glad när jag läser att det gått bra för dessa hundar! Fast jag läser bara slutet på berättelserna, för jag klarar inte av att läsa början där det står hur eländigt dom haft det... Lycka till med ditt arbete!
4 feb 2011 09:30
Tårarna rinner... svårt att läsa mera. Tack gode gud för att ni finns och det fina arbete som ni utför !
5 feb 2011 18:55
Hej vanner, Tack for era kommentarer for de varmer verkligen oss. Ibland kanns det ensamt i allt arbete och da ar det underbart att komma hem och lasa era ord. TACK!!! Kram Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen