Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Krig och misshandel ledde
Giordana till hemlöshet i Italien

3
Krönika
Räddningsarbete är både givande och krävande, samtidigt många gånger frustrerande. Hela tiden måste en upplyftande sida visas utåt för att inspirera andra.

Den hemlösa kvinnan Giordana bor med några hundar i ett ruckel

Den hemlösa kvinnan Giordana bor i ett ruckel tillsammans med många hundar.

FOTO: PRIVAT

 

Räddningsarbete är både givande och krävande, samtidigt många gånger frustrerande. Hela tiden måste en upplyftande sida visas utåt för att inspirera andra.
Och ibland kan jag inte presentera bilder som är alltför starka. Människorna vänder bort blicken med orden att de inte kan titta på fotografierna. Men personen och djuren på bilderna lever i det som visas, det är deras verklighet!


I Campania finns ingen säkerhet när man blir sjuk, gammal eller arbetslös, där finns inget skyddsnät. Kriminaliteten växer och blir skyhög, för det är en dels enda utväg.


Tyvärr blir det sämre och sämre, då Italien håller på att kollapsa. Vi får så enormt många samtal om hjälp, att vi inte hinner med att hjälpa. Vi drunknar och behöver också otroligt mycket hjälp.

Annons


En äldre hemlös kvinna lever i ett förfallet hus, där endast ett rum har tak. Hon har ingen elektricitet, inget vatten, inget kök, inga vänner, ingen hjälp. Grannarna omkring vill få henne därifrån.


Åtta gatuhundar bor med kvinnan, en hund har fått valpar. Hon och hundarna fryser och är sjuka, men ingen hjälper dem. Det råder endast misär. Hundarna är lojala emot kvinnan, de kryper upp till henne så hon kan sova.

 
Vi samlade ihop donationer, mat, mediciner, filtar och kläder togs med. Animals Without Limits team städade, medicinerade och pratade med kvinnan medan grannarna tittade på.


Idag åkte AWL:s team dit med mer mat och kläder. Smärtan slog i teamets ögon, istället för att hjälpa kvinnan har folk slängt in nya valpar och mera skräp.


Avundsjukan hägrar. De har sett att kvinnan har fått gratis hjälp och kan med ”gott samvete” dumpa in sitt eget skräp, för någon annan tar hand om det.


Jag undrade om kvinnan hade sitt förnuft kvar. Vad var hennes historia? Vad fanns bakom rynkorna och smutsen?

 

Kvinnan kommer från Slovakien och är 64 år gammal. Hennes namn är Giordana. För mer än 20 år sedan lämnade hon landet på grund av krig. Hennes familj dog under kriget och hennes hopp var att finna ett bättre liv i Italien. Hon levde med en man som slog henne och när hon fick mod till att lämna honom, fanns inget annat alternativ än att leva på gatan.


Hon fann ett tomt hus, men folket satte eld på huset. Hon fick svåra brännskador och fick stanna på sjukhus för vård och tillfrisknad. Efter sjukhusvistelsen fanns endast gatorna och hennes bästa vänner, gatuhundarna.

 

Nu är Giordana sjuk igen, men hon vill inte lämna huset av rädsla för vad som kan hända hennes hundar. Och människor har hotat med att riva huset. Det finns ingen trygghet kvar för henne.


Universum provar Giordana hårt, men Universum testar oss andra ännu hårdare, med hur vi tar ställning till detta. That’s Amore! 

 

Mia Mattsson-Mercer 

 

Hemlösa kvinnan Giordana har tre hundvalpar i sin famn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giordana och hennes hundar behöver hjälp. 

FOTO: PRIVATPublicerad: 2012-01-26

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
A A
27 jan 2012 17:03
Det är detta andlighet handlar om: medmänsklighet. Nej, vi kan inte bara stillatigande se på, eller vända oss bort. Vi måste alla bidra på något sätt. Att människor inte förstår bättre, som de som satte eld på Giordianas hus eller sumpar sitt eget skräp eller sina egna valpar hos henne, är kanske svårt att sätta sig in i. Men jag väljer att tro som du Mia, att det finns en kärleksfull mening med allt. Att universum inte blundar. Vi ska heller inte blunda, utan hjälpa i den mån vi kan! Jag stödjer WSPA, World Society for the Protection of Animals, och är glad över att kunna bidra i alla fall litet, jag vet att de gör stor nytta i sitta arbete med att till exempel driva björnreservat i Pakistan. Men du är mitt i det svåra, Mia, DU ÄR DÄR, du är en Earth Angel.
28 jan 2012 08:44
Man kan inte annat än gråta när man läser om denna kvinnas öde.....var finns medmänskligheten? Hur kan man sätta eld på hennes hus??? Håller med dej om att människor blundar för starka bilder på t ex djur! Har märkt det så tydligt själv! Om jag t ex delar med mej av nåt tragiskt djuröde med bild på facebook får jag inte många kommentarer........det gör mej så fruktansvärt upprörd!!! SER NI INTE?? vill jag bara skrika!! Men huvudsaken är att vi inte alla blundar,att NÅN ser! Det jobb du gör,Mia, är beundransvärt! Hos dej finns inga skygglappar,du ser och du känner,TACK Mia!
28 jan 2012 16:07
Hej och tack for kommentarer, det ar alltid varmande och givande och det ar dar jag ser "ge tillbaka" Ord kan hjalpa att man orkar kampa vidare, hjalpa andra organisationer ar att inte blunda utan en stor karlek att dela med sig, att Tidningen NARA later mig fa skriva om min sida av livet om andras smartor ar en stor beundran fran mig, men ocksa kunna visa via skrift att dar ar manniskor som bryr sig om smartan. Och hur man kan vanda ondska till godhet. NAr man ar i smartan kan valdigt lite betyda mycket. SOm for Giordana en hemalagad soppa fran en av voluntarerna. Manga ganger hamar vi oss for vi vill gora sa stora forandringar, men en soppa kan starka en kropp att orka kampa. Vi sliter vara har vor vi vill ge henne ett bad, en lagenhet, hennes fina hundar med sig.....vi ber och ber! Vi hoppas pa Amore. Tack fina ni for inlagg. kram Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen