Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Förutom att simma med vilda delfiner och känna djurens energier var det ett möte som stod ut från Mias resa till Hawaii - det med Gudinnan Pele.

Magiska möten på min resa till Hawaii

Krönika

Solen gnistrade magiskt på vattenytan. Färgglada fåglar sjöng vackert utanför mitt fönster, nere vid Stilla havet. Det var en lycka, en fröjd att få vakna upp till naturen på denna magiska ö. Som en hyllning till livet.

På morgonen snorklade jag tillsammans med vilda delfiner, som själva fick avgöra om de ville komma fram och hälsa. Valarna sjöng ute på havet. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna inför den vackra symfoniorkestern där jag hade första parkett.

Färgrika fiskar knaprade på korallreven. Plötsligt simmade en sköldpadda förbi med en moderlighet och vishet som strömmande emot mig. Lugnt följde hon vattnets rytm och jag kände att jag var ett tillsammans med havet, där tiden stod stilla. Hawaii är ett magiskt spirituellt land med djupa starka energier.

AnnonsNästa dag åkte jag på en andlig anställningsintervju! Under denna så kallade intervju var det upp till var och en om vi kände oss redo att aktivera och förverkliga våra drömmar. Äntligen kände jag mig redo att våga förändra min nuvarande situation för att kunna nå mina drömmar. Drömmar som valt mig!

Tillsammans med flera underbara människor som också hade sina drömmar, stod vi på vulkanen för att träffa Gudinnan Pele, som dyrkas av många människor.

Vulkanernas härskarinna, Gudinnan som ingen människa rår över, som alltid har sista ordet. Gudinnan med sin energi av eld, passion och kärlek, med sitt glödande temperament. Jag kastade en av mina offergåvor i hennes krater. Med en klar röst, som på en anställningsintervju, talade jag tydligt om för henne vad det var jag ville släppa från mitt förflutna.

Den andra offergåvan var till min dröm, att börja manifestera sig. Jag var redo att aktivera drömmen som slumrade inom mig likt en sovande vulkan. Med respektfulla steg tackade jag denna gudomliga kraftplats där det sägs att människor blir fria från det gamla och återskapar sina drömmar.

Det var en hyllning till havet och drömmarna som vi alla bär inom oss. Vår dröm att föra inspirationen vidare och likt en kärleksfackla lysa upp all mänsklighet här på Moder Jord.

Mahalo
(Tack)

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-02-23

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen