Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Människor överger djur

5
Krönika
Många har gråtit och förfasat sig över varför Gud tillåter djur att lida omkring oss i Campania. Det är inte många som inser att Gud ger oss redskapen och att vi själva får lösa problemet genom att forma en lösning.

Siluetter av en man och en hund

En del vill inte ta med sig sina husdjur när de flyttar. De lämnar dem vind för våg.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Många har gråtit och förfasat sig över varför Gud tillåter djur att lida omkring oss i Campania. Det är inte många som inser att Gud ger oss redskapen och att vi själva får lösa problemet genom att forma en lösning.

 

Vi har fått frön till att så vackra blommor men vi kan inte se skönheten förrän vi odlat, gett näring, tid och tålamod. Likaså är det med djuren i nöd. De är sårade och i många fall döende, men med mediciner, vitaminer, tid och tålamod kan vi se skönheten i dem växa och blomstra till verklighetens skapelse.

 

Det är människor som en gång förstört djuren, inte Gud, och vi vill åtgärda skadan.

Annons

 

Naturligtvis har jag på livets väg ibland tvivlat då jag vistats på ställen som kallats “Stället Gud glömde”. Flera gånger har jag gråtit, vägen har känts mörk och lång. Pengarna har sinat på hjälpkontot, samtidigt som frågan efter hjälp ökat drastiskt då många läst om räddningsarbetena vi gjort.

 

Vi har haft ett stort problem med internationella familjer som “räddat” hundar och som sedan inte vill ta med sig dem tillbaka till sitt hemland. En del familjer har övergett sina husdjur. Några har åkt fast, men ursäkterna är många och oftast häpnadsväckande och ingen har hållits ansvarig.

 

En ung familj där mannen var soldat hade adopterat en gatuhund, som döptes till Mountain. När det var tid för frun att resa tillbaka till sitt hemland blev hon stoppad på flygplatsen. Transportburen var för liten och hunden fick inte följa med. Kvinnan ringde sin man och frågade vad hon skulle göra, hon ville inte missa flyget. Mannen gav henne rådet att släppa ut Mountain på flygplatsen, han skulle säkert hitta honom när han kom tillbaka en månad senare.

 

Efter en månad fick Animals Without Limits höra talas om vad paret gjort och kontaktade mannen för att höra varför de inte ringt oss. Hans svar var “Jag ville inte störa”.

 

Mountain hittades aldrig, anmälan för djurförsummelse lades i en hög som tynades bort i tystanden. Och tilliten försvann till systemet som sades finnas till för djuren.

 

Ingen ville gå emot soldaten av rädsla för vem han en dag kan bli i maktledet. Andra ansåg att det fanns viktigare saker att göra i den amerikanska försvarsmakten än att sitta barnvakt åt en övergiven hund som levt med en familj i tron om att alltid få tillhöra den.

 

Mountain visste inte att familjens löfte inte var samma som hans trofasthet, i en värld där hans talan tynades bort. Han blev övergiven på en flygplats.

 

Mia Mattsson-Mercer

 

Hunden Mountain

Hunden Mountain övergavs på en flygplats och är sedan dess försvunnen.
FOTO: PRIVAT
Publicerad: 2011-05-19

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

5
19 maj 2011 12:21
Det är fantastiskt när du skriver: "Det är inte många som inser att Gud ger oss redskapen och att vi själva får lösa problemet genom att forma en lösning." Vi har ett ANSVAR. Detta ansvar blundar många för. De tror att djur, eftersom de inte kan tala för sig, saknar värde. Att de enbart finns till för människans välbefinnande och behov. Du som skrivit detta, som ägnar ditt liv åt att verkligen hjälpa dina medvarelser i nöd, tror på Gud och en gudomlig rättvisa trots den nöd du ser, trots den ondska (brist på kunskap och medkänsla) du ser. TACK att DU är Guds hand på jorden.
19 maj 2011 21:11
Hej Agnes, Wow, du skrev verkligen fint, tack. Jag gillar ordet ANSVAR! Jag sager alltid Commitment, manga har i Campania regionen saknar det. ANSAVR, jag gillar det ordet. Tack fina Kram Mia
M M
20 maj 2011 09:56
Jag blir så upprörd att jag inte vet vart jag ska ta vägen när jag läser dina historier... Människan har så mycket att stå till svars för, eller som Michael Newton skriver i sin bok "Själarnas öde", det som skiljer djuren från människorna är att djuren inte har något ego... Vi är många som tycker du gör ett fantastiskt arbete, så stå på dig! Hälsningar M
20 maj 2011 14:31
Mia, DU skriver fantastiskt. Det arbete du gör är fantastiskt. Jag blir varm i hjärtat över att du tyckte om det lilla jag skrev, för jag vill skriva om orättvisor här i världen och en stor del av det är hur vi människor behandlar djur. Tack att du orkar kämpa därute, du är en sann ängel!
23 maj 2011 08:25
M, nu maste jag bara kopa boken du namner. Andra gangen pa kort tid. Later valdigt fornuftigt. Tack for dina varmande ord Kramar till er alla Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen