Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Mia flyttar från Italien till Tyskland

7
Krönika
Universum har nu andra planer för mig och min familj! Med nya stora förändringar är det underbart spännande, men också läskigt skrämmande. Med Universum får jag ledtrådar men inga svar. Det är likadant som det var i skolan, när jag försökte klura ut svaren stoppades flödet.

Mia Mattsson-Mercer och hunden Lea 

Djurräddaren Mia Mattsson-Mercer gosar med hunden Lea.
FOTO: PRIVAT

 

Universum har nu andra planer för mig och min familj! Med nya stora förändringar är det underbart spännande, men också läskigt skrämmande. Med Universum får jag ledtrådar men inga svar. Det är likadant som det var i skolan, när jag försökte klura ut svaren stoppades flödet.

 

Jag kämpar dagligen med alla känslor och inre kaos som leker likt fjärilar i magen. En del av mig vill inte lämna Italien.

 

När jag tittar på alla de djur som räddats och de som följer mig troget och tacksamt gör det ont i bröstet. Att säga adjö är svårt, likaså att inte kunna förklara för dem varför. Min kärlek till dem måste våga släppa taget och min tillit lämnas över till andra volontärer. Det gör ont att inte varje dag få vara ute på gatorna bland skräp och sopor och leta fram skadade djur. Att köra i snabb fart till veterinärkliniken, till vår veterinär Carlos som alltid säger: ”Mia var hittar du alla dessa djur?”.

Annons

 

Jag har precis kommit hem från 400 shelter och smärtan är stor när jag tänker på alla dessa olika koncentrationshärbärgen med tusentals hundar som sitter där, tänkande, kännande varelser, små ”mini-buddhister” som jag kallar dem. Fängslade, fråntagna deras frihet, men fortfarande finns deras villkorslösa kärlek där. Det gör ont att se deras kärlek och hopp och nu lämna dem.

 

Men mitt inre säger mig att det är dags att sprida djurens budskap igen. Jag ser fram emot att vara ett par år i Tyskland. Jag kan skriva klart mina manuskript och anteckningar från åren här, få dela med mig ännu mer av alla mina berättelser. Jag kan öppna upp Animals Without Limits (AWL) i Tyskland. Jag kan utvecklas, för djuren skull.

 

Kanske min resa innebär att AWL kan bli större och fler liv kan räddas. Att jag kan få återvända till Italien igen med mer styrka, för jag vet att Universum har något planerat för oss alla.

 

Det är dags att följa med vinden och jag vet att jag kommer att köra ned hit till Italien och Campania ofta. Jag behöver denna slags Amore och tillsammans med stöd från djurvänner kan vi bli större och starkare. That’s Amore!

  

Mia Mattsson-Mercer

  

Publicerad: 2011-09-01

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

7
1 sep 2011 13:05
Du är en verklig eldsjäl, och som sådan kanske man måste bryta upp ibland för att sprida sin "eld" på andra platser! Tänk på alla djur som kommer att få hjälp av dig i Tyskland, och vad glada dom kommer att bli för att just du kommit dit! Lycka till i ditt nya jobb!
1 sep 2011 16:26
Hejsan Mia, en liten fråga, Kommer ni att fortsätta i Italien? Önskar dig också lycka till i Tyskland. Kram Sanna
1 sep 2011 22:54
Hejsan, Absolut kommer AWL och hospicet att stanna. jag kommer nu att ha mitt kontor i Tyskland och oppna upp en support AWL grupp i Tyskland. Sa vi kan fa donationer som jag sedan kan kora ned till Italian (eller flyg) Voluntarer kommer att skota hospicet och shelter donationer och jag komemr fortfarande vara den ansvariga. Jag kommer att kora ned ofta da jag kommer annars att sakna det for mycket. Mitt hjarta ar har. Tack o lov for internet SKype och Iphones :-) Kram och tack Mia
Lis Lis
4 sep 2011 15:10
Kære Mia Du er en engel og jeg glæder mig til at høre mere om dine planer for AWL Tyskland. Dass ist Liebe. 1000 Krammer Lis (Frankfurt)
Mia Mia
5 sep 2011 23:42
Fina Lis lat oss ha ett Anglamote "skrattar" for du ar en fantastisk manniska som hjalper barn och djur! Ser fram emot att traffa dig. Stor kram M
6 sep 2011 02:44
Mia, I wish you you the best of luck with your new mission. I am so proud of what you have accomplished...you go girl. Stay positive and stay focused on all of the wonderful acts of kindness your has done. Keep following that Silver Lining!
8 sep 2011 14:57
Hi Sinni, Oh my gosh your words made me blush and happy Thank you it was sweet of you. Hope we soon met,somewhere in the world. Hugs Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen