Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Mia utvald till italiensk ambassadör

4
Krönika
Sedan flera år tillbaka har jag sett framför mig hur jag arbetar med gatuhundar och shelters, men på äldre dar skulle jag vilja arbeta som djurens ambassadör. Fast jag har aldrig hört talas om yrket eller någon sådan slags position.

Djurräddarna Mia Mattsson-Mercer och Rita Schneider

Djurräddaren Mia Mattsson-Mercer och Rita Schneider, konstnär som stöttar AWL.
FOTO: PRIVAT

 

Sedan flera år tillbaka har jag sett framför mig hur jag arbetar med gatuhundar och shelters, men på äldre dar skulle jag vilja arbeta som djurens ambassadör. Fast jag har aldrig hört talas om yrket eller någon sådan slags position.
Men samtidigt, om någon hade berättat för mig i början på 1990-talet att jag skulle arbeta med djurkommunikation hade jag gapskrattat.

 

På 1980-talet var jag med om en otäck bilolycka. Efter rehabilitering fick jag som råd att gå till en kiropraktor. Jag hade aldrig hört talas om det förut och arbetskamraterna fnissade, de menade att det var humbug. Men i slutet av 1980-talet anlitade jag en kiropraktor till mina hästar. Folk skrattade och frågade om jag skalade morötterna innan jag gav dem till hästarna. (Jag skrattar förtjust nu när jag skriver om minnena)

Annons

 

När jag fick frågan vad jag skulle göra när jag blev äldre svarade jag naturligt med glimt i ögat ”Djurens ambassadör i FN-skrapan på Manhattan”.

 

Jag vill inte alltid sitta bakom ett skrivbord. Mitt i allt elände älskar jag att vara ute på fältet. Jag tycker inte mycket kontorsjobb blir gjort om man inte får intryck, känslor och erfarenheter från hundarnas gatuliv och deras liv i härbärgen.

 

Några har undrat om yrket djurambassadör existerar, och jag själv har aldrig hört talas om det. Inte kunde jag veta att Universum hade ”telegraferat” min önskan.

 

För ett par veckor sedan fick jag ett e-mejl från en europeisk organisation som arbetar som ett slags nätverk där alla djurorganisationer och djurvänner ska kunna arbeta för att bli en starkare röst för djuren i EU.

 

Organisationerna samlar in material tillsammans och får ett starkare samarbete länder emellan. Ordförande och grundare till organisationen är Eva (ännu en duktig svenska). Hon hade läst om mig och AWLs arbete i Italien och skrev och undrade om jag ville bli Italiens ambassadör.

 

Med stolthet tackade jag ja! Det är en stor ära och intressant att få vara med i en grupp med kunniga och intressanta personer. Att få växa tillsammans och ta del av mera lärdom.

 

Nu sitter jag i mitt kontor på tredje våningen och tittar ut över den italienska sjön Lago.
Tänk, jag är Italiens ambassadör! That’s Amore.

 

Mia Mattsson-Mercer

 

Vill du läsa mer om den europeiska djurorganisationen ESDAW (European Society of Dog and Animal Welfare)? Besök nätverkets hemsida!
www.esdaw.eu

 

Publicerad: 2011-07-07

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
7 jul 2011 09:27
Stort grattis och lycka till med ditt nya jobb! Italiens djur kunde inte önskat en bättre ambassadör! Intressant också att du fick det du alltid önskat dig! Hälsningar/ Markus
7 jul 2011 16:20
Miljoner tack Markus. Vet du vad! Det var likadant nar jag fick mina bocker utgivna, de narmsta grattade aldrig men fina djurvanner gjorde. Likadant nu *skrattar* Tack Markus, jatteroligt. Jag siktar dock pa FN skrapan, lar ha fantastisk utsikt *skrattar*
7 jul 2011 21:06
Grattis Mia och lycka till! Djuren kan inte få en bättre ambassadör. Är det något jag ömmar för så är det djur och barn som är beroende av Människors Godhet. Hälsningar Monica
7 jul 2011 21:18
FN-skrapan is just a dream away....a reality dream of course! :-D Stor kram och GRATTIS Katinka :-)
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen