Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Överkörda djur ligger vid vägen

3
Krönika
Flera gånger i veckan får jag samtal från personer som sett en överkörd hund liggandes på gatan, kanske skadad, kanske död. Personerna undrar om jag kan åka och titta om hunden fortfarande lever.

Död hund ligger under ett vitt lakan vid en väg

Mia lägger vita lakan på de döda djur som ligger längsmed de italienska vägarna.
FOTO: PRIVAT
 

Flera gånger i veckan får jag samtal från personer som sett en överkörd hund liggandes på gatan, kanske skadad, kanske död. Personerna undrar om jag kan åka och titta om hunden fortfarande lever.

 

Det är smärtsamt och ibland frustrerande då jag inte vill köra runt och titta på överkörda hundar. Jag gillar inte att se något djur överkört, och mår fruktansvärt när jag ser påkörda katter eller hundar.

 

Dock har jag lakan i min bil och stannar när jag ser en hund liggandes död. Jag ser efter om de fortfarande är vid liv, andas inte djuret lindar jag in det i ett lakan och lägger djuret i gräset.

Annons

 

Jag vill inte bli immun emot detta stora problem och jag vill absolut inte att mina barn skall se andras nonchalans emot döda djur. Dessutom hade jag själv velat att någon vänlig själ stannade och såg efter om det var min hund. Det har hänt att vi funnit djur som överlevt men legat medvetslösa.

 

Många gånger känner jag hundarna. Jag har matat dem, medicinerat och klappat dem. Flera människor har älskat och sett till dem på deras eget territorium.

 

En morgon textade min man mig att det låg en hund överkörd utanför våra grindar, barnen kunde bli rädda om de såg den. Jag svalde hårt och tvingade tillbaka tårarna och jag blev nervös att jag skulle känna hunden. Jag var tvungen att flytta på kroppen innan mina barn skulle gå till dagiset.

 

En mjukissäng fick bli bår och jag tog med ett lakan för att dölja hundens svårt sargade kropp. Det var smärtsamt att se en vacker unghund liggandes död med trafiken dånandes förbi. En italiensk kvinna kom och hjälpte mig att lyfta upp honom, tillsammans rullade vi in honom i lakanet och lade honom vid sidan om soporna.

 

Ena halvan av mitt hjärta sörjde att jag inte kunde begrava honom. Andra halvan förstod att hans själ hade sedan länge vandrat vidare, endast hans skal låg kvar som ett minne, likt en snäcka.

 

Det gör ont men jag kan inte titta bort från min verklighet här i Campania, vår egen lilla krigszon där varje dag är en kamp mellan kärlek och lidande, likt livet är en skola där vår examen ter sig olika. That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-06-09

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
9 jun 2011 09:15
Mia, du är en sann ängel för du befinner dig mitt i lidandet och vägrar blunda för det. Överkörda djur och människor som obekymrat kan dåna förbi i sina fordon är något jag tänker på och skriver om. Jag lyfter också bort överkörda djur från vägen och ber för deras själar. Det ofattbara är människors hjärtlöshet, men jag tror att allt här i livet är en skola som du säger, och att man inte i längden kan köra över andra, varesig bildligt eller bokstavligt! Jag vill skicka dig kärlek, kraft och ljus, det du har så mycket av, och vet att änglarna är med dig och djuren.
10 jun 2011 10:30
Jag har samma problem som du när det gäller döda djur längs vägarna. Jag stannar alltid om jag tror att djuret kanske lever. Jag skickar alltid healing till alla överkörda djur för att underlätta deras övergång till andra sidan. Ibland tänker jag att dom nu äntligen får komma hem till en bättre tillvaro än den här på jorden. Du är en stark själ som har vigt ditt liv åt att lindra djurens lidande och jag önskar dig lycka till med ditt framtida arbete!
11 jun 2011 08:36
Markus och Agnes, Tack for era fina ord och det gladjer mig att Ni ocksa delar med er av er omtanke och karlek. Ni fordubblar hoppet och ljuset till oss. Stor Kram Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen