Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Mia hoppas på ett fyrverkerifritt nyår nästa år. Foto: Shutterstock

Ring du förtrollande klocka för ett magiskt 2016

Krönika
Ett nytt år står nu framför oss. 2016! Det känns magiskt när jag uttalar siffrorna, en bra vibration helt enkelt. Eller, känner jag likadant varje nytt år? Osynliga outtalade förväntningar?

Det är första januari och en svag dimma ligger utanför mitt fönster på kontoret. Allting är äntligen tyst, fridfullt och magiskt. Till slut kan jag gå ut med mina hundar, som är trötta efter allt smällande under nyår. 

Fyrverkerier är vackert, men det skapar så mycket ångest i flera dagar. Djuren far illa!  

Under förra året har många flyktingar kommit till våra länder. Flera kommer från ett land i krig och har en inre stress som vi inte kan föreställa oss. 

Efter kriget i Bosnien levde och arbetade jag med krigsdrabbade djur. Nyårsafton var en av de värsta dagarna som återtog människornas minnen tillbaka till kriget med smällandet. Likadant är det för flera amerikanska soldater som återvänder hem från kriget. Likt rädda djur drogar de ned sig eller flyr upp i bergen till en stuga över de smällande dagarna. 

Mina vänner från Mellanöstern älskar fyrverkerier! Ju högre det smäller desto bättre. Vänner från södra Italien visar vem som har mest pengar och det är bland maffiafamiljerna som det smäller högst. 

Rutorna skallrade och sängen skakade av smällvågorna utanför vårt hus, som om det var jordbävning på gång. 

Men det bästa nyårsminnet har jag från Alperna nere i Schweiz. Utanför gnistrade stjärnorna och den vita snön lyste vackert upp i mörkret. Vi gick med facklor och bjällror när klockan slog tolv! 

Alla underbara kyrkor började spela på en och samma gång. Det var oerhört kraftfullt och vackert. Som om något vackert inom mig lyftes upp i skyn, upp ur kroppen. Mitt inre kände både värme och kärlek samtidigt. 

Jag tänkte på hur kyrkklockorna tidigare spelat en stor roll i folktron med att driva bort onda andar. Folket trodde att klockklangen hade magiska funktioner och kunde skrämma iväg onda väsen.

Kanske var det den magiska känslan jag kände! Kanske klocktonen rensade bort negativ energi! Atmosfären var förtrollande när hundratals kyrkklockor slog samtidigt.

Ring klocka ring, för ett sagolikt spännande 2016! Dessutom hoppas jag på ett fyrverkerifritt nästa årsskifte. Låt klockorna klämta. 

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Annons
Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-01-07

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen