Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Schäfern Frank lämnades att dö

5
Krönika
Under dessa tre år som jag har arbetat med gatuhundar och övergivna hundar (det finns en skillnad: gatuhundar är födda på gatan, övergivna är naturligtvis utkastade på gatan av sina ägare) har många förvånats över att jag gör detta gratis cirka 90 timmar i veckan.

Dr Damiani och schäfern Frank

Dr Damiani hjälper schäfern Frank, som hade lämnats för att dö påkörd vid en väg.
FOTO: PRIVAT

 

Under dessa tre år som jag har arbetat med gatuhundar och övergivna hundar (det finns en skillnad: gatuhundar är födda på gatan, övergivna är naturligtvis utkastade på gatan av sina ägare) har många förvånats över att jag gör detta gratis cirka 90 timmar i veckan. Många höjer ett ögonbryn undrandes om jag får något som ingen vet om.

 

Men med min förståelse för det undermedvetna har jag alltid vetat att ur något föds något annat. Jag får kunskap av mina klienter från gatan. Hundarna, som ingen annan har format, besitter en kunskap som vi bara kan gissa oss till. Ständigt lär jag mig något nytt och den kunskapen tar jag med mig i mina kommande böcker.

Annons

 

Jag berättade för en ny amerikansk volontär att under dessa år här i Italien har jag insett hur lätt djur avlivas i USA . Vi dömer ut ett sjukt djur snabbare där, för vi lider ofta med djuret vi ser och kan inte klara av synen och känslan. Många av oss har växt upp skyddade från att uppleva och se fattigdom och sjukdom, men kan enkelt via en bild anse att ett djur lider. När jag födde barn var jag helt övertygad om att jag skulle dö, så ont gjorde det och jag till och med skrek till min man ”skjut mig”. Att avgöra lidande är en svår balansgång och livet är inte svart eller vitt, det finns inte ett svar till allt och ibland finns där inget svar alls.

 

Jag har sett många djur lida och jag har själv sagt i vissa fall att det inte kommer att fungera, att det är slut, men med hjälp av specialister har djuren överlevt och de lever idag underbara liv. Men jag har också sett förtvivlan, när människor lämnar djur lidande för att låta Gud överta beslutet om när det är dags för djuret att vandra vidare.

 

Frank, en stor underbar schäferhane lämnades att dö, påkörd av ett fordon på en trafikerad väg. Ett par stannade för att se om han levde, Frank var medvetslös! De körde honom till en vän som sade sig kunna hjälpa honom för 100 euro. Frank opererades katastrofalt. Hans båda framben var brutna, han hade inre blödningar, mjälten togs bort.

 

Jag blev kontaktad angående Frank via Facebook och jag tog honom till vårt hospice för läkning innan han slängdes in i ett shelter. Mina tårar rann när jag såg hur Frank med svåra smärtor släpade ena benet efter sig. Han såg ut som Frankenstein med stora tjocka infekterade sår, och hans pung var stor som en C-kupa.

 

Att vara djurkommunikatör garanterar inte att jag vet om Frank vill leva eller inte, men jag kan snabbt känna av hans energier. Jag körde honom i min stadsjeep till våra specialister. Specialisterna skakade sina huvuden av ledsamhet när de såg hur Frank hade blivit opererad tidigare.

 

Franks inflammerade kropp opererades under fyra timmar, specialisterna tvingades amputera hans ena framben. Jag hade hela tiden telefonkontakt med veterinärerna och tog emot uppdateringar. Nästa morgon körde jag till kliniken och till min förvåning stod Frank upp på alla tre benen och åt sin frukost! Kelig och ljuvlig kom han emot mig och det var med tårar och ömhet jag kramade hans tjocka lurviga päls runt huvudet.

 

Franks energier var ljuvliga, han ville leva och ännu en gång hade jag lärt mig att lyssna till livet, inte synen. Vi kunde erövra världen med blomstrande energier, ännu var han inte färdig med att visa livets mirakler. That’s Amore.

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-03-10

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

5
10 mar 2011 08:58
Vill bara säga att du är helt underbar, Hur mår Frank idag? Hur kan man göra för att hjälpa till? stor kram sanna
10 mar 2011 17:46
Stackars hund! Tacka att det finns såna underbara personer som brydde sig om djuren.
10 mar 2011 19:22
Du gör ett fantastiskt jobb! Att läsa historierna om djuren är jobbigt, men jag gläds åt all hjälp du ger dom! Tyvärr känner jag igen människors beteende gentemot djur från både Spanien, Frankrike och Grekland, därför reser jag inte till dessa länder längre.
10 mar 2011 21:14
Hej fina NI, Era ord far verkligen mig (oss) att orka kampa pa. Det ar det tuffaste jag gjort men ocksa det mest larorika som visar mig vilken tuff skola (jord) vi ar pa. Frank var dalig ett par dagar sedan da jag fick kora in honom akut, men nu mar han lite battre. Var tredje dag far jag aka in med honom dar han blir sovd och saren skrubbas. Han lider fortfarande av invartes infektioner tack vare "forra veterinaren" Igar lag jag pa hans filt och holl hans tass Han ar sa fin och tapper. Imorgon bar det av igen, hall tassarna. Ni kan folja honom och oss pa www.animalswithoutlimits.blogspot.com och donationer gar endast till klienterna du kan oronmarka dem med "Frank" varktabletter, grisoron etc :-) www.animalswithoutlimits.com Kram alla Mia
31 mar 2011 10:37
Jag säger bara underbart att ni finns.Ni är änglar hoppas att ni vet det,fantastiskt arbete ni gör/hade ni inte funnits hade djuren inte klarat livet..ni är eldsjälar..kram till er alla fina människor..
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen