Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Mias dotter talar om tidigare liv, lysande folk och Andra sidan

7
Krönika
En tunn röst hörs från baksätet, men den har en bestämd ton: “För längesedan bodde jag nära en tågstation, vid sidan av soporna”. Min man och jag tittar på varandra samtidigt, vi känner igen denna självklara röst som inte hörs så ofta, men när den väl uttrycker sig är det med beslutsamhet och klarhet.

Ett berg med granar och en himmel med regnbåge

Mias dotter Olivia har en förmåga att se saker som inte alla andra kan se. När de reste till Tyskland kunde hon se regnbågar och lysande människor i det mörka landskapet.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

En tunn röst hörs från baksätet, men den har en bestämd ton: “För längesedan bodde jag nära en tågstation, vid sidan av soporna”. Min man och jag tittar på varandra samtidigt, vi känner igen denna självklara röst som inte hörs så ofta, men när den väl uttrycker sig är det med beslutsamhet och klarhet. Vi hummar lite så att Olivia, vår dotter, förstår att vi lyssnar till vad hon berättar.

 

Där vi bodde i Italien fanns det inte någon tågstation. Jag försöker tänka, men avbryts av att Olivia fortsätter: ”När jag ville vara för mig själv gick jag bort från de andra som också bodde där i sina kartonger”.

Annons

 

Som vanligt blir jag underbart fascinerad av Olivias självklarhet om sina berättelser från tidigare liv, eller andra andliga upplevelser. Så spontant!

 

Max, min 4-årige son, pratar hela tiden om dinosaurier och spöken. Ibland kan Olivia bli irriterad på honom och rätta honom: ”Där finns inga spöken, de är våra vänner”.

 

För ett par veckor sedan körde jag och Olivia från Italien till Tyskland. Utanför sänkte sig mörkret. När vi närmade oss alptopparna, som glittrade som mörka skuggor omkring oss, utropar Olivia: ”Mamma, ser du regnbågarna?” Jag kunde inte för mitt liv se en enda färgklick i mörkret, endast snö.

 

Olivia räknar regnbågarna och hojtar sedan exalterat: "Titta mamma, människorna uppe på berget lyser!” Åter igen försökte jag se vad Olivia såg, men jag såg endast mörker.

 

Ett par timmar senare anlände vi till en liten by, trötta knackade vi på ett värdshus. Den runda kvinnan med rosor på kinderna visade oss in och gav oss hemlagad mat. Olivia och jag satt ensamma i den lilla matsalen. ”Mamma, där är människorna jag såg lysande på berget!”


Jag snurrade runt, men kunde än en gång inte se någon. ”Där på väggen mamma!”, sa Olivia. Min blick sökte sig till väggen som Olivia pekade på och då såg jag en vacker tavla föreställande Jesus och Maria.

 

Tankarna virvlade likt höstlov inuti mitt hjärta och i huvudet. Jag hade aldrig tagit Olivia till någon kyrka, vi pratade aldrig om olika religioner. Hennes hjärta och inre är oskyldigt och rent från andras trosupplevelser, men hon pratar om Andra sidan som om det är det naturligaste i hela världen. Och kanske är det så?

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-10-27

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

7
27 okt 2011 10:26
Så underbart att läsa om lilla Olivia. Jag tror fullt och fast på att vi funnits här förut. Kram
27 okt 2011 13:13
Olivia har säkert en öppen kanal till andra sidan. Var aktsam om den!
27 okt 2011 13:28
Fantastiskt!
27 okt 2011 20:00
Tack for fina ord. Fastan jag sjalv har upplevt och tror fullt och fast pa Universum ar det dock en otrolig upplevelse nar man upplever ens barn pratar om det med andra ord och nyanser. Och med dena otroliga sjalvklarhet. Underbart harligt. kram Mia och Olivia som sjunger for fullt i badkaret just nu
28 okt 2011 14:06
Fantastisk Mia! Och jag förstår ju varför Olivia valde dig till sin mamma, i detta liv! Hennes talanger kan då blomstra som bäst! Vi ses snart hoppas jag!
29 okt 2011 20:20
Wow! Vilken flashback!! Jag själv hade börjat berätta om mitt tidigare liv för min mamma när vi åkte bil när jag var liten! Och det var tydligen inget glamouröst liv jag levt, och när detaljerna blev för otäcka fick mamma mig att sluta berätta. Men funderingarna har alltid legat i mitt bakhuvud om att ta reda på mer, men jag har inte "vågat" ta steget...
jim jim
31 okt 2011 21:47
Barnpsykolog?
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen