Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Trådlös kommunikation

6
Krönika
Att älska någon villkorslöst är en gåva, en fantastisk upplevelse där kärleken lyser via deras ögon och förlåter dig för allt. Genom gatuhundarnas ögon upplever jag en värld jag skulle vilja följa bättre i min egen verklighet.

Mia Mattsson-Mercers dotter Olivia pratar med en hund

Mia Mattsson-Mercers dotter Olivia kommunicerar med hunden Boss. Nu mår Boss bra och han har blivit adopterad av en härlig familj.
FOTO: PRIVAT

 

Att älska någon villkorslöst är en gåva, en fantastisk upplevelse där kärleken lyser via deras ögon och förlåter dig för allt. Genom gatuhundarnas ögon upplever jag en värld jag skulle vilja följa bättre i min egen verklighet.

 

Gatuhundarnas lugn, när jag träder in på hospicets marker. De står som små minimunkar och väntar på mig, lugna och stadiga i deras själar. När jag sätter mig ned för att meditera lägger de sig i en halvmåne omkring mig. Lugnet sköljer över mig, de förmedlar ett rum av vishet och behaglighet.


Min älskade dotter är 6 år och ni läsare har kunnat läsa i några tidigare krönikor om hennes medialitet. Jag pratar aldrig om Andra sidan eller om änglar utan följer hennes berättelser. När vi bodde i Italien berättade hon alltid om ”syster Erika” som var med henne överallt och att hon bodde vid det stora berget långt borta. Det var alltid en trygghet för Olivia.

Annons

 

Vi har nu flyttat till Tyskland och nya upplevelser och vänner sköljer över Olivia. En dag när jag hämtade henne från första klass var hon väldigt ledsen. Tröstande satte jag mig på knä vid hennes sida och frågade vad som var fel. Olivia sade: ”Syster Erika är inte med mig längre” Lugnt frågade jag henne varför inte? ”Syster Erika hjälper många andra och jag har inte hennes telefonnummer”, svarade hon.

 

När vi kom hem satte vi oss på golvet och jag berättade för Olivia att vi skulle ringa trådlöst med våra tankar. Vi blundade och jag sade några siffror högt. Vi satt tysta i vad som kändes som en lång härlig stund när jag hör Olivia utbrista: ”Hon är här! Tack mamma för att du hittade hennes telefonnummer”.

 

Nästa morgon var det en mer rakryggad liten flicka som gick över skolgården med sin rosa ryggsäck.

 

Liebe Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerad: 2011-09-29

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

6
29 sep 2011 08:28
Vilken underbar upplevelse =) Tack för att vi får ta del. I Ljus//Wynja
29 sep 2011 12:32
Vad underbart! :-) Skyddsänglarna finns med oss överallt, med eller utan mobiler ;-) kramar Katinka
29 sep 2011 21:03
Hej fina, Katinka underbar replik *skrattar*. Wynja jag blir lika underbart lycklig nar min dotter pratar om och med andra sidan. Kramizar Mia
1 okt 2011 23:26
Vilken underbar mor du är, så naturlig mot dina barn.
8 okt 2011 10:03
Hej Mia Jag älskar verkligen att läsa dina berättelser,det gör mig så glad. Har själv tre upphittade katter,känner mig så välsignad att få vara med dessa små buddor. Fantastisk bild på din dotter och hunden Boss.// Åsa
17 okt 2011 18:38
Helt underbart, tänk om man hade sådan tro som vuxen men det gäller att vara medialt. När det gäller gatuhundar har jag själv en som jag har tagit från Spanien för snart fyra år sen. Det är min tredje hund i mitt liv men jag kan nästan säga att det är den bästa hund jag haft; tack vare honom klarade jag svåra stunder i mitt liv. Tala om änglar...
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen