Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Uppmuntrande ord är en fin gåva

4
Krönika
Ord kan vara vackra, uppmuntrande och samtidigt påverka och ge en person en mening med livet utan att vi vet om det.

Mia Mattsson-Mercer och hennes vän Martina

Tillsammans har Mia Mattsson-Mercer och hennes vän Martina gått genom en rad svåra stunder. De har dessutom hjälpt varandra att växa, inte minst genom orden.

FOTO: Privat

 

Ord kan vara vackra, uppmuntrande och samtidigt påverka och ge en person en mening med livet utan att vi vet om det. 

Ord kan också skada och förgöra någon utan att vi tänker på det. Inte förrän jag blev svårt sjuk förstod jag hur vackra uppmuntrande ord kunde få mig att le igen och känna något varmt inom mig växa. Det växte till en kraft och längtan!

I skrivande stund kämpar jag med en sjukdom som äter min kraft och ofta även min självkänsla. Jag arbetar dubbelt så mycket med mig själv och min mentala bit, men under stundom kan det vara svårt att ha den där extra kämpaglöden. Min längtan efter att få leva igen är större än någonsin. Jag vill ut på äventyr.

Väldigt sällan, men dock ibland, är smärtan så svår att livet inte känns meningsfullt längre - även om det så bara varar en kort stund. Under en kris ställs också hela familjen på prov. Äktenskapet prövas om det är ett äktenskap som är starkt eller svagt.

Något väldigt enastående ar mina två små barn (sju och fem år gamla) som hejar på mig hela tiden. Deras ögon söker mina för att ge stöd.

Vänskap ställs på prov och många klarar inte av att se någon de beundrat bli svag för stunden. Några har inte tid. Andra kommer en närmre och visar vem man verkligen var och ser till att man inte glömmer det.

Martina är en speciell vän som hjälper mig med att rädda hundar nere i Italien. Vi har samma förmåga att se djurens själar och energier. Vi har känt varandra i fem år. Jag tog Martina under mina vingar. Jag såg hennes stora själ och klokhet.

Martina har funnits dagligen vid min sida under alla dessa år. Vår passion att rädda djur är stor. När jag delgett Martina min kunskap har hon aldrig nekat den utan tagit den in i sitt hjärta och sparat den. Hon har växt snabbt och underbart. Flera gånger skämtar jag med henne; ”Du måste vara min dotter!”

Trots min sjukdom arbetar vi på, men ibland gråter jag av förtvivlan att inte kunna vara ute på räddningsfältet och arbeta lika mycket som jag gjorde förut. Hon hör min längtan och finns tyst vid min sida, inga onödiga ord.

Jag är som de sjuka hundarna och vill inte vara en börda för dem jag älskar utan försöker kämpa på i det tysta. Men hon vet. Idag fick jag ett brev från henne som jag har ramat in i en vacker silverram.

”Tillit
Det var den tredje december för cirka tre år sedan. Animals Without Limits volontärer levererade mat till Adrianas härbärge där det finns 400 hundar i burar. Det var första gången för mig.
”Le snälla! ” sa du till oss ”Ni måste vara starka och le annars kommer personerna i detta hundhärbärge inte vilja att vi kommer tillbaka.”

Och vi log, tills jag stannade utanför bur nummer 65. Fortfarande än idag tror jag att det var det mest smärtsamma jag sett. En underbar hund sjutton år gammal (tretton år i bur), ledsna ögon, ofokuserad, liggandes på ett kallt fuktigt cementgolv, väntade på att få dö.

Jag grät!
Jag grät så mycket att du kunde känna min smärta och du sa till mig; ”Rädda henne!”
Jag var rädd. Jag vågade inte göra det ensam.

Men du Mia hade tillit till mig.
”Rädda henne! Jag kommer att hjälpa dig!”
Detta är hur den bästa gåvan någonsin kunde komma in i mitt liv. Du vet inte om det Mia men jag är fortfarande för evigt tacksam för dina ord som gav mig styrka att våga rädda ett liv.
Snälla Mia
Le idag!
//din vän Martina <3"
 
Under dessa följande dagar ber jag er läsare att tänka på vem som sagt något betydelsefullt till er, som fått er att växa och våga. Skriv ett kort till personen och tala om kortfattat hur personens ord blev en gåva i ditt växande. Och, gå och posta det idag. Ge bort ett leende idag du kan förändra ett liv!

Annons

 

That’s Amore.


Mia Mattsson-Mercer

 

Mia Mattsson-Mercers väninna Martina och hunden som hon räddade med Mias hjälp

Mias vän Martina tog till sig de uppmuntrande orden och vågade rädda en hund. Att dela med sig av ord kan vara en fantastisk väg till ny kunskap och växande.

FOTO: Privat

Publicerad: 2013-01-17

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
18 jan 2013 09:07
Fantastiskt <3 det är vänskap>
19 jan 2013 10:25
Minna, Det intressanta ar att jag minns den dagen men inte mina ord till Martina. Tank sa manga ord vi sprider per dag, pa gott och ont. <3>
25 jan 2013 15:07
Får en tår i ögat när jag läser om kämpaglöd, vänskap och smärta. Det är nog inte meningen att vi ska gå igenom allt jobbigt/smärtsamt helt ensamma...!??? Så fint att du med ord kunde peppa/lyfta/ingjuta mod i någon att rädda ett liv. Hur ingjuter man mod och tillit i någon som erfar att han/hon inte kan "rädda" sitt älskade barn. Utan måste stå bredvid med all medkänsla och smärta inom för att måst ha ett starkt jag utåt. Att det då går ut på att ge ord och kärlek till barnet att rädda sig själv! Gör så ont. Vill bara få hålla om mitt barn, i min famn, så att han kan få slappna av, våga ta emot min kärlek och ingjuta tro och hopp till honom. Få säga "att det kommer ordna sig". Känner så att vi är värda det efter alla år av kämpande och hålla alla känslor i styr och härda ut. Vad är det vi ska härda ut? Vad ska vi lära oss? Vad kan och vill jag förmedla. Mitt beteende och vad jag säger har därmed blivit så viktigt. Kanske livsviktigt för mitt barn. Var rädda om er. Allt gott! Kram Lena
27 jan 2013 20:39
En väldigt berörande och tänkvärd läsning det här....
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen