Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vad är ett hunds liv värt?

2
Krönika
En upprörd stämma berättade att hennes man hade sett en överkörd hund som försökte resa sig upp och gå men kollapsade. Inga veterinärkliniker var öppna, kunde jag hjälpa?


Tappra lilla Dusty.
FOTO: PRIVAT


Söndagar är normalt väldigt lugna då många åker till stranden eller går i kyrkan. Barnen och jag åker in till hospicet och arbetar ett par timmar, efteråt  gör vi något riktigt roligt tillsammans.

Telefonen ringer! Jag ser mina barns bedjande ögon:  ”Mamma svara inte!” Jag pratar inte mycket i telefon, max 15 minuter om dagen, men kan få upp till 30 textmeddelanden. Förut tog jag emot telefonsamtal men fick ingenting gjort, samtalen var långa, bedjande och upprepande medan textmeddelanden är korta och informativa.

Jag kände att detta samtal var viktigt även om jag inte kände igen numret. ”Hallå!”
En upprörd stämma berättade att hennes man hade sett en överkörd hund som försökte resa sig upp och gå men kollapsade. Inga veterinärkliniker var öppna, kunde jag hjälpa?

Hennes man bar in en 8 kg rödbrun tik med bakbenen hängandes och ett otäckt sår som behövde sys. Blod sipprade ut ur hennes mun. Vi lade ned henne i ett av rummen och ögonen lyste av skräck. Mannen som jag kände igen som en av de högavlönade amerikanarna , lämnade hospicet med orden ”You are a saint!”

Jag svor för mig själv att jag inte bad om en donation för Dusty som han döpt henne till, jag visste att detta kunde bli dyrt och vi lever på donationer. Jag sände efter två duktiga volontärer, Martina och Pio, som kom denna vackra söndag, deras enda lediga dag. Vi insåg att Dusty behövde vård och volontärerna körde iväg till Djurakuten med henne.

Till allas glädje hade hon inga brutna ben, men hennes bakben var förlamade. Veterinären hoppades att det berodde på chocken och att hon skulle repa sig efter ett par dagar. Dessutom ville hon inte äta så antibiotika sattes in och nu väntar vi på att hon skall läkas helt.

Italienska polisen såg vad som hände, men vände bort ansiktet och körde därifrån när olyckan inträffade. Enligt italiensk lag skall de ta hand om skadade djur och ringa hundfångarna. Men där trafficking existerar och tjugotal unga prostituerade står längs med gatan, vad är då ett hundliv värt?

Mia Mattsson-Mercer

 
Annons

 

 Publicerad: 2011-06-21

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
22 jun 2011 13:21
Heja Mia och Dusty! Hoppas hon kryar på sig! Finns det ingen lag i Italien på att hundar måste ha ett chip? Spanien hade samma problem tidigare, men nu måste alla hundar ha chip, och antalet hundar som dumpas har minskat mycket, i alla fall på Kanarieöarna. Hälsningar/ Markus
22 jun 2011 21:42
Hej Markus, Jo det ar lag men ingen bryr sig att kolla. Campania ar valdig korrupt, det ar annorlunda i Norra Italien. Dusty halsar kram Mia
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen