Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Att våga förverkliga sina drömmar kan vara knepigt. Men när man väl hittar vad hjärtat längtar efter så gäller det att ha modet med sig, menar Mia Mattsson-Mercer. Foto: Shutterstock

Våga så frön till nya äventyr i livet

7
Krönika
Nyfikenheten inför förändringar knackar på mitt hjärtas dörr och med glädje öppnar jag upp för mina drömmar och önskningar. Lite sakta till att börja med, för förändringar kan också vara skrämmande. “Tänk om”, ekar inom mig.

Jag vågar inte byta arbete! Jag vill bo kvar har i huset!

Hjärtat säger: “Men passionen har slutat att påverka miraklernas framgång. Dina steg som för dig framåt i livet, de som också hjälper dig att så frön hos andra människor, har stagnerat.”

”Men jag vill arbeta med att rädda djur!” skriker jag till hjärtat.

”Det kommer du att alltid att göra, men för att växa som människa ska din själ inhämta näring och det är viktiga steg i utvecklingen. Se dig själv som en blomma. Ni är alla olikfärgade blommor och ni sprider alla skönhet och glädje i olika kulörer. Löken är en symbol för allas inre skönhet, likt själen. Inte alltid synlig, men den innehåller massor av näring och ljuvlighet. Under en period syns den dock inte, men förbereder sig inför nästa säsong. Solen är vår näring, vår healing och vintern är tiden för att samla kraft.” 

Familjen skrattar och utbrister: ”Nog om blommor och lökar. Hur skall du kunna försörja dig på din dröm?”

Året är 1995 och min pappa skällde och blev arg när han hörde att jag skulle bli djurkommunikatör. Något sådant nonsens ville han aldrig mer höra talas om.

Naturligtvis skall man inte kasta sig huvudstupa utför stupet med förändringarna nysådda i hjärtat. Som med allting annat krävs det balans. Och tillsammans kan ett öppet hjärta och intellektet föra en så balanserad konversation som möjligt.

Året innan, 1994, ville jag öppna en andlig affär. Mina idéer haglade och jag kände en berusning av att få dela med mig till andra likasinnade människor. Jag tände ett ljus på bordet, satte mig ned med mitt fina anteckningsblock som jag fortfarande har kvar. Jag började skissa på en affärsidé.

Datorer var något som började komma in i vardagslivet, men papper och penna var fortfarande kreativitetens trollspö. Jag funderade ut var jag ville att affären skulle ligga, inredningen, fikahörna, böcker och redskap.
Jag kände sådan berusning av kärlek och glädje att jag höll på att spricka. Min dåvarande sambo kom hem och jag hoppade som ett barn då jag berättande hela min dröm och affärsidé.

“Herregud!” utbrast han. “Du har ju ingen vana, och tänk på detta och detta!”, fortsatte han i goda fem minuter.

Jag låste in mig i badrummet och grät!

En månad senare gick jag omkring på Stockholms gator och plötsligt stannade jag till utanför en andlig affär. En liten lapp i fönstret: ”Hjälp sökes, kan inte betala!” Yr i huvudet av glädje sprang jag in.

Jag öppnade aldrig någon egen affär, men varje måndag eftermiddag hjälpte jag till i den andliga affären. Det var en enorm lycka att få vara så nära det jag själv ville skapa. Jag träffade likasinnade människor och kunde andas in så mycket kunskap och lärdomar gratis.

Min sambo skrek ”Gratis! Hur kan du göra något gratis? Hon utnyttjar dig!”
Den här gången låste jag inte in mig i badrummet.

Efter det året gick allting som på räls. Jag provade på hästmassage, Reiki och tarot. Jag gav mig själv en weekendkurs var sjätte månad.

Det hela ledde mig sakta fram till mitt arbete som djurkommunikatör. Nu arbetar jag med att rädda djur i kaos och i krigsdrabbade områden och har hela min kunskapsryggsäck med mig.

Vägen har inte varit enkel, men när hjärtat känner en längtan och själen ropar efter sitt kall. Då är det dags att våga plantera om sin lök…..
 
That’s Amore!

Annons

 

Mia Mattsson-Mercer

Text: Mia Mattsson-Mercer
Publicerad: 2013-02-07

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

7
7 feb 2013 09:34
WOW, moment!!! Helt underbart inspirerande som ger en positiv kick framåt i sina egna drömmar och visioner... KärleksLjus <3 annica>
7 feb 2013 14:23
Precis vad jag behövde just nu i denna stund när allt känns trisst och jobbigt men med huvudet fullt av ideer och drömmar
7 feb 2013 18:38
Säger också WOW! Samtidigt som det pirrar i min mage. Våga drömma. Ta steg. Måste väl "reda" ut allt strul som är här och nu, först?? Sätter omständigheter som hinder... Vill våga. Jag längtar så! Förstår inte varför jag gråter när jag skriver detta? Många Kramar till er
8 feb 2013 07:43
Harligt! Harligt! Underbara farger till varen. Vi planterar tillsammans. Visst vill man ha en stor vacker tradgard (sjal) men ibland forsoker jag "lugna" mig sjalv med att ta nagra "lokar" i taget, annars hinner jag inte "vattna" --Nu kommer min man och undrar om jag har borjat prata i koder *skrattar* Dela garna med er pa planteringens vag, det inspirerar andra och mig ! Ha en underbar helg. <3 mia>
8 feb 2013 07:43
Så vackert o så sant. Det är inte enkelt men det blir enklare om man inser o accepterar att det är så det är.e
11 feb 2013 21:50
Talande till mig just nu! Vackert Underbart! Tack så mycket
14 mar 2013 15:39
Härligt skrivet! Jag kommer att ta med mig detta i mitt hjärta! Kram Kikki
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen