Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Var tacksam för alla nya insikter

2
Krönika
Barn och hundar är ofta helt underbara tillsammans och dessutom har de mycket att lära oss vuxna. Att vara i nuet, medkänsla, entusiasm, påhittighet, lekar och funderingar.

Mias son Max och hunden Stella

Lärdomar och nya insikter kommer ofta från oväntat håll.  Mias son Max och hunden Stella har kommit med mycket klokskap.
FOTO: PRIVAT

 

Barn och hundar är ofta helt underbara tillsammans och dessutom har de mycket att lära oss vuxna. Att vara i nuet, medkänsla, entusiasm, påhittighet, lekar och funderingar. 

Barns naturliga sätt att vara och deras balans tillsammans med de före detta gatuhundarna är ett vackert skådespeleri. Barnen funderar mycket och delar med sig av sina underbara frågor som i sin tur får mig att leta i mitt inre efter ett svar. Och om jag inte finner svaret söker jag vidare efter det.

På helgerna kommer många barn med sina föräldrar och besöker oss. Jag älskar att se barnen falla ned på knä för att komma i jämnhöjd med hundarna, eller de mindre barnen som står på tå för att kunna ge hundarna en puss på hjässan.

Jag älskar barnens medkänsla gentemot de äldre klienterna. Samtidigt märker jag hur mycket som ligger bortglömt inom mig. Ihop med mina två egna barn leker vi numera fram vår intuition och våra tankar.

När vi äter middag tackar vi ofta för maten, men tackar samtidigt också det långa ledet innan maten hamnar på tallrikarna framför oss. Jag brukar fråga Olivia och Max vilka vi skall tacka; jorden, regnet, solen, bonden, transportören, affären, mammas plånbok och kocken.

Förutom att vi har väldigt roligt så är det även stimulerande för mig. Jag märker hur svårt jag själv har att komma igång med fantasin.

Några gånger i veckan på kvällstid experimenterar vi med tystnaden. Vi lägger oss ned på golvet i cirka femton minuter och då säger vi ingenting. (Här gäller det för mig att inte somna!)

Sedan pratar vi om vad vilka tankar, dofter eller funderingar som dykt upp. Detta är en bra början för att lära sig meditera, bli medveten om sina tankar och att lära sig att ”tygla” dem. Men det är också en chans för alla att tänka genom vad som rör sig i vårt inre.

Annons

 

Ibland skjuter vi undan tankar, glömmer eller vill inte minnas. Och med tiden kan det bli svårare att prata om de undanträngda tankarna.

För många år sedan träffade jag en glad, liten kille som förstod att jag kunde kommunicera med djur. Han visste att det var via tankar som kommunikationen skedde.

 

Vi var tillsammans med min hund Tjojs när lill-killen berättade att han hade köpt en present till Tjojs, men han ville viska till mig vad det var för något annars kunde Tjojs höra det. ”Du får inte lov att tänka det, då hör Tjojs det!” sade Lill-killen. Lill-killen var besviken. Han tänkte till Tjojs att hon skulle hoppa, men hon hoppade aldrig.
 
Att samtala med barn är fantastiskt. Vi får höra många djupa tankar och vi borde kunna lära oss något av deras naturliga förhållningssätt till livets mysterier.

That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

 

 

barn och hund i harmoni

FOTO: PRIVAT

 

Mias son Max som liten, hundvalp och en kvinna

Mias son Max 2009 då han var med på en expedition.

FOTO: PRIVAT

Publicerad: 2012-09-20

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
20 sep 2012 20:41
Vilka kloka ord! Ska testa själv med Engla och att bara vara tysta en kvart och göra som du skrev! Jag älskar när du skriver om Tjojs, det är få hundar som fångat mitt hjärta på bara några minuter, det var något magiskt med henne och i bland dyker hon upp i mina drömmar!
21 sep 2012 17:20
Maria, vad underbart. Skriv och beratta hur det gar/gick. Det hade jag glomt ute pa Ingaro <3 fina tjojs. vad harligt att du drommer om henne, finna gumman. jag saknar henne enormt. kram>
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen