Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Näras krönikör Per Ola Thornell har tänkt på betydelsen i de ord som ordet ande förekommer i. Har du själv noterat något särskilt ord där ande ingår? Foto: Shutterstock

Anden i mitt liv visar vägen

Krönika
Ordet ande är ett speciellt ord på många sätt. Det är ofta införlivat i en hel del andra ord som vi använder dagligen utan att tänka på dess innebörd. Vi säger till exempel ”ta ett djup andetag”.

Att ta anden, ta tag i anden, i meningen ge liv åt anden eller själen. Visst är det vackert!? Eller ett ord som medvetande, med-vet-ande. Att veta med anden. Att vara med anden, att anden vet.

Att vara andlig är att vara lik anden. Att vara andefattig är att inte ha tillgång till sin ande, sin själ. Andlighet, and-lig-het, där värmen, ljuset och kärleken ger värme och hetta till det som liknas vid anden.

För mig är ande och själ samma sak. När jag är själv så är jag med min själ(v). När jag är med min själ så inser jag att jag inte har en själ. Jag ÄR en själ som har en kropp. När jag sätter mig ner, sluter mina ögon och är med mig själv och följer mina andetag så är jag anden.

Anden i mitt liv som visar mig vägen.

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-01-27

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen