Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det spelar ingen roll om det är dag eller kväll. Vill andevärlden visa sig eller göra saker, kan de göra det när som helst. Foto: Shutterstock

Andevärlden skapar dansande bord

Krönika
Många förknippar fysiskt mediumskap med mörka rum, medium som är försatta i trans och saker som förväntas flyga omkring i rummen. Men så behöver det inte vara. Om andevärlden vill visa sig eller göra saker, kan de göra det i fullt dagsljus!

För en kort tid sedan hade jag nöjet att vara med på en medial utvecklingskurs som hölls av ett välkänt, seriöst svenskt medium – Jörgen Gustafsson. Han hade med sig ett så kallat ”Trollbord” – ett bord som snickrats ihop just för ändamålet att vara ett instrument mellan oss människor och andevärlden. 

Kursdeltagarna fick med oerhört lätt tryck lägga sin ena hand på bordets skiva. Sedan ställde kursledaren frågor till en specifik person på Andra sidan och bordet började genast röra på sig. Jörgen ställde sedan frågor som kunde besvaras med ja respektive nej och beroende på svar så uppförde bordet sig på olika sätt.

Efter ett tag satte bordet en himla fart, snurrade, reste sig på två ben och så vidare. Skeptisk som jag är, hade jag full koll på hur deltagarna hade sina händer. Och det råder ingen som helst tvivel om att alla höll fjärderlätt på bordskivan hela tiden. Dessutom gjorde bordet rörelser som gruppen inte skulle kunnat skapa.

Så kallad bordsdans är ett fysiskt fenomen där energierna från deltagarna, ektoplasma, bildas och som andevärlden kan använda sig av för att flytta bordet och skapa en kommunikation. 

Det här var äkta andekontakt och en fantastisk sådan. Jag ser fram emot fler bordsdanser framöver. 

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-06-16

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen