Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Andlighet är att välja kärlek

4
Krönika
Andlighet för mig handlar om hur jag beter mig mot mig själv och andra. Det innefattar empati, medkänsla, öppenhet, ärlighet, erkännande av svagheter men också styrkor. Allt ryms i ett ord – kärlek!

Händer med hjärtformade moln mot blå himmel

Att leta efter svaren på livets alla frågor och gåtor utanför oss själva lämnar många gånger en känsla av tomhet kvar. Per Ola Thornell menar i sin krönika att svaren vi letar efter ofta finns inom oss och att det är där vi bör leta.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Andlighet för mig handlar om hur jag beter mig mot mig själv och andra. Det innefattar empati, medkänsla, öppenhet, ärlighet, erkännande av svagheter men också styrkor. Allt ryms i ett ord – kärlek!

 

Vi har alla begåvats med en hjärna och det fria valet. Vi kan göra vilka val vi vill, men är sällan beredda att betala priset för just de val vi vill göra. Vår mentala och känslomässiga styrka räcker inte alltid till. Vi begränsas och därmed också vår perceptionsförmåga.

Annons

 

Vi låter oss styras av hjärnan, dess tankar, alla inprogrammeringar och alla absoluta sanningar som ofta säger oss att det vi inte kan se, det finns inte. Det som inte kan mätas, vägas eller stoppas under ett mikroskåp, det finns inte.

 

Andra och vi själva försöker göra livet rationellt och vi stoppar saker och ting i fack för att ta fram när vi behöver dem. Kärlek kan köpas, nya bröst och läppar kan köpas, saker kan köpas. Den som har mest vinner när han dör gäller. Barnen ska vara väluppfostrade, maken eller makan snygg, intelligent och varför inte ekonomiskt ansvarstagande eller oberoende?

 

Vetenskapen är allenarådande och den ger oss nya mediciner, näringsberikad snabbmat och svaren på universums gåtor. Men uppenbarligen räcker det inte – vi är inte tillfredsställda. Det saknas något. Vi letar efter något mer medan allt det vi trodde var viktigast obönhörligen trillar ner på ”vill ha i mitt liv”-listan.

 

Kanske kör vi genvägen med att beställa böcker om relationer, viktminskning, Dr Phil eller ”coacha-dig-själv”-handboken. Kanske sitter vi klistrade framför program som ”Det okända” eller går på föreläsningar med Kaj Pollak. Inget av det där behöver vara fel, tvärtom. Men vi blir ändå inte nöjda. Vi letar efter mer. Och vi letar oftast utanför oss själva.

 

Det som finns utanför oss är inte det vi söker. Det kan användas till att hitta det vi söker, vilket ofta är oss själva. Det är därför jag säger att mitt mediala arbete är oerhört intressant, men mitt liv som människa är viktigare. För vad ska jag med min mediala förmåga till om jag inte vet vem jag själv är? Hur ska jag kunna hjälpa andra att utvecklas om jag inte utvecklar mig själv?

 

Av en eller flera anledningar bor min själ just nu i en mänsklig kropp som lever sitt liv här på jorden. Jag har fått ett budskap: ”Lev ditt liv på jorden, pröva dina erfarenheter, lär din läxa där. Tids nog är du tillbaka i andevärlden igen. Under tiden finns vi här och vi hjälper dig om du vill. Använd ditt fria val på det sätt som du tror är bäst för din utveckling!”

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-04-03

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
3 apr 2012 10:07
så bra detta är . Några goda råd på vägen
3 apr 2012 12:30
Attans hakar vad bra du skriver, men det som sägs direkt och ärligt från hjärtat kan inte missuppfattas. Tack Per Ola!
3 apr 2012 12:42
Ibland känns livet på jorden väldigt tungt. Den allmänt rådande trenden i världen. Då är min tröst andlighet på sättet du beskriver den.
3 apr 2012 17:59
Tack för era fina inlägg. Värmer mitt hjärta så oändligt :) /Per Ola
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen