Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Andlighet gör så vi finns till

3
Krönika
Jag läser på en kvällstidning på nätet och räknar till tolv olika rubriker med ord som sex och porr.

en man och en kvinna som hoppar mot en mörk himmel, håller varsitt lysande hjärta i handen

Om vi människor skulle se sex som en naturlig andlig gåva, skulle det inte ge några pengar till giriga människor inom sexindustrin, medieindustrin eller klädesindustrin.

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Jag läser på en kvällstidning på nätet och räknar till tolv olika rubriker med ord som sex och porr. Artiklarna handlar om värsta sexscener genom tiderna, världens längsta penis, kända idrottsmäns sexpartners i ny bok, "Stacys sexiga val" vann publiken och så vidare.

 

Häromdagen var jag i en liten affär för att handla och medan jag väntade i kassakön så tittade jag på tidningshyllan. På översta tidningshyllan stod gott om olika så kallade ”herrtidningar” och där man verkade få med en porrfilm på köpet.

Annons

 

För en tid sedan blev det ett himla liv när en kvinna med sin 9-åriga dotter besökte en stor svensk klädeskedja. Utbudet till dottern bestod av tajta kjolar med skinndetaljer, leopardmönstrat med svart spets samt urringade toppar.

 

Kvinnan skrev ett inlägg på klädesföretagets Facebook-sida som resulterade massor av kommentarer och ett stort mediauppbåd. På företaget försvarade man det hela med att deras ambition var att erbjuda ett sortiment som tilltalar så många kunder som möjligt.

 

Har jag något emot sex? Inte alls. Sex är fantastiskt. Men det är så tabubelagt att hela samhället blir som en svamp som bara suger åt sig av all möjlig exponering av sex. Vi tittar på nyheterna när folk sprängs i bitar av granater, vi ser våldsfilmer och ungdomarna spelar våldsamma spel.

 

Våld, svält och utstötta människor är vardagsmat och få höjer på ögonbrynen för denna verklighet. Men skulle någon älska i en park så skulle moraltanterna storkna, deras män ringa polisen och föräldrar skulle hålla för barnens ögon. De älskande skulle åtalas för förargelseväckande beteende.

 

Förargelseväckande? Vad kan vara mer naturligt än sex? Varför skulle Gud ge oss våra kroppar, vår lust ochförmåga till njutning om den skulle tabu- och skuldbeläggas?

 

Varför skapar våra samhällen märkliga ideal där normen är allt annat än normalt? Varför lär vi våra barn att de ska dölja och skämmas för sina kroppar? Har du hört talas om bröstförstoringar, pedofiler eller våldtäkter hos naturfolk? Inte jag!

 

Sex skulle inte generera en enda enkrona till giriga människor inom sexindustrin, medieindustrin eller klädesindustrin om vi människor såg sex som en naturlig, andlig gåva som kan utövas för bara njutningens skull eller som en kärleksförklaring mellan två människor.

 

Om sex inte vore andligt så skulle vi inte finnas till!

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-11-13

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
Ola Ola
14 nov 2012 21:15
Fin artikel
14 nov 2012 22:23
Tack Ola för din kommentar. Var "rädd" att ingen skulle våga skriva något eftersom den handlar om sex, som kan vara känsligt. Jag skrev artikeln eftersom jag kände mig trött på att sex exploateras och tjänas pengar på och att det gjorts till något tabubelagt. Neale Donald Walsh skriver mycket om det här problemet i sina böcker Samtal med Gud. Han skriver bl a att vi skuldbelägger oss själva och våra fysiska behov och när vi trycker undan dessa behov så riskerar de att ta sig avarter. Vi har fått även vår sexuella gåva av Gud och när vi använder den rätt, utan att skada oss själva eller andra, så är den lika naturlig som allt annat som givits oss i livet./ Per Ola
19 nov 2012 11:59
Hej För att få svar på det får man gå mycket långt tillbaka i historien. Det är vi människor som skapat dessa tabu dessa hänger med i genration efter genration från förfadern till nästa genrationer. Bibeln inte mist är också skriven av människor som då den tidens levnads historia skapade regler samt tabu mm. så har det varit igenom hela vår mänskliga levnad utifrån erfarenheter både verkliga o skapade gör vi oss en verklighet denna verklighet för vi sedan vidare till nästa genrationer både sanningar samt osannigar. När vi människor slutar att skapa skuld och slutar skapa tabu först då blir vi fria individer som kan skapa kärlek i första hand, Istället för styrande maktmedel o regler för hur vi skall tänka leva och bete oss.Fritänkande människor har förföljts igenom genrationer och Kyrkan har väll om nån skapat många tabun för att styra folket i en viss riktning. Gud för mig är kärlek i allt tankar ord och handling. Det finns ingen gud som fördömmer oss människor, Det är vi själva som skapar o födömer oss själva ingen annan. Vi skapar hatet vi skapar också kärlek Vad väljer du att skapa? Det vi skapar i tanke handlig samt ord är det vi skickar i framtiden. Vad väljer du att ge till nästa genration? Hat eller kärlek? För att förenkla när vi skapar det negativa så blir detta våran verklighet samma för kärlek som då blir motsattsen. Om jag skapar kärlek för mina medmänniskor jag möter i min vardag/ liv då skapar jag också en possetiv o kärleksfull framtid utan tabu o skuld. Så svaret är för mig mycket klart Börja älska livet och alla dom människor du möter oavsett om dom valt kärlek eller hatets väg. Möt människor med ett leende lyssna o ge din kärlek till allt levande. Det du ger får du mångfallt tillbaka. var ditt eget ljus!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen