Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Änglarna skrattar

4
Krönika
Änglar, änglar och åter änglar! Dessa vackra, mytomspunna och populära väsen har fått en renässans, inte minst bland andliga sökare utanför de traditionella religionerna.

en ung, vacker och leende ängel, tittar nedåt

Änglar är åter väldigt populära. Krönikören Per Ola Thornell, som har sin grund som spiritualistiskt medium, är van att kalla dessa ljusa väsen för guider.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Änglar, änglar och åter änglar! Dessa vackra, mytomspunna och populära väsen har fått en renässans, inte minst bland andliga sökare utanför de traditionella religionerna.

 

Vi gör avbilder av dem och har som smycken och amuletter. På seanser förmedlar medium budskap från ärkeänglar. Det är något visst med änglar. De skänker ro och renhet. De är Guds budbärare och förmedlar kärlek och visdom. I jultider får änglarna dela plats med tomtar och troll i de svenska hemmen.

 

Media och reklamvärlden är inte sena att haka på. Smala, sexiga modeller kläs med änglavingar och plutar med munnen. Jag har aldrig sett en ängel avbildas som en skäggig man med håriga ben.

Annons

Undrar varför…Å andra sidan så har ju tomten skägg…Så män kan vara tomtar men inte änglar, eller?

 

Alla tror ju förstås inte på änglar utan säger att det är konstnärernas sätt förr i tiden att visa att man målat av en avliden person. Vingarna fick symbolisera skillnaden mellan fysiskt liv och död.

 

Andra menar att änglar är ett senare påhitt inom zoroastrism, en religion som tros ha uppstått 6000 år före Kristus och som sedan spridit läror till judendomen, kristendomen och islam. Men änglar förekommer även inom schamanismen, hinduismen, buddhismen och taoismen. Den som känner sig förvirrad i frågan kanske undrar om änglarna fanns innan religionerna uppstod eller var det religionerna som skapade dem?

 

Själv har jag konsekvent varit motståndare till att änglar skulle finnas. Jag är ju spiritualistiskt medium och som sådant pratar man hellre om guider. Men jag får erkänna att jag under en sittning fick kontakt med en, just det en ängel! Och det visade sig att kvinnan hon kom tillsammans med från andra sidan var just ”tokig” i änglar.

 

Så medan vi smyckar, avbildar och hyllar, dementerar deras existens, kallar dem vid namn eller ger dem egenskaper, är jag ganska säker på att de sitter där på sina små moln och lyssnar på oss tokiga människor som försöker förstå och förklara allting.

 

Så kära små och stora änglar – tack för att ni finns och förgyller vår tillvaro! Tack för alla vackra budskap ni ger oss! Tack för att ni ser efter oss! Och jag är säker på att om ni gråter, så är det för att ni skrattar så mycket åt våra tokigheter om änglar.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-12-25

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
25 dec 2012 13:59
Åter har vi sammlas för att göra människor medvetna om våran existens.Vi änglar finns alltid nära till hands om ni väljer att se oss. Människor idag är mera medvetna om oss änglar. Vi finns för att ni skall vakna och ta hand om människor,djur ja allt levande på jorden. Vi är här för att lyssna o ta emot era budskap. Vi ser er och vi hör alla era böner. Ta i mot oss i era hjärtan inte bara i juletider för vi är här alla dagar vid eran sida. När ni i ögonvrån ser ett liten glimma/glitter ja då är det oss du ser. Vi viskar i erat öra om natten vi är i era drömmar o lyssnar. Vi finns alltid närvarande från den dagen du föddes så följer vi den utvecklig du valt, Vi är också där för att hjälpa er när ni har det svårt.
25 dec 2012 18:43
jag tror på änglar för att jag har sett dom.
25 dec 2012 20:49
Vill kunna se och höra och ta emot änglarna och deras budskap.
27 dec 2012 11:56
Tack för era inlägg! Önskar er ett Gott Nytt År!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen