Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Förändra bara det du kan

2
Krönika
Ibland så säger vi, eller får höra från andra – att livet inte är rättvist. Vi råkar ut för sjukdomar, olyckor, arbetslöshet, förlust av pengar eller relationer.

kvinna med grått hår och blå tröja som ger två tummar upp

Att förändra saker kan vara både nyttigt och nödvändigt. Men det gäller att förändra rätt saker och inte önska sådant som är omöjligt.

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Ibland så säger vi, eller får höra från andra – att livet inte är rättvist. Vi råkar ut för sjukdomar, olyckor, arbetslöshet, förlust av pengar eller relationer.

 

Kanske går vardagen mest åt att till att kämpa för att få ihop till månadens räkningar. Vi oroar oss för barnens skolgång och våra föräldrars hälsa. När vi betraktar vår omvärld, så ser vi att andra verkar ha det förspänt.

 

De verkar surfa på livets våg, de har bra och välbetalda arbeten, barnen är duktiga i skolan och de verkar ha tid och råd med både golf, ny bil och utlandssemester. Livet är inte rättvist tycker vi!

Annons

 

Men vem har sagt att livet ska vara rättvist? Hur mycket vi än önskar oss att saker och ting vore annorlunda än vad de är, så är det som det är. Och ju mer vi längtar efter det vi inte har, desto mindre är vi här och nu – livet passerar medan vi lever i våra önskningar om den annorlunda framtiden.

 

Sinnesrobönen har hjälpt många att hitta balans; Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

 

Så att acceptera betyder inte att ge upp – bara att se verkligheten som den är. När man gör det så kommer man att förändra det som går att förändra och det andra – ja det får vara som det är. Vissa situationer går att lösa och andra gör det inte. Livet blir både lättare och mer meningsfullt med acceptans i våra hjärtan.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-12-04

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
4 dec 2012 16:06
Precis så är det Vi bara längtar och längtar efter det som inte går att uppnå Tyvärr glömer vi här och nu :(
8 dec 2012 09:56
Ja det är precis så som du skriver Per Ola. Du gör verkligen tänkvärda artiklar!Fast jag måste erkänna att det är verkligen svårt att bryta dessa önskningar och tankar..Jag övar mig just nu på att tänka: Det som är svårt för mig ska inte vara eller kännas lätt!!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen