Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det är helt okej att ibland vara svag. Svagheten finns där för att bejakas, menar Per Ola Thornell. Foto: Shutterstock

Att våga vara svag är att vara stark!

Krönika
I all personlig och andlig utveckling går flödet framåt och bakåt. Det verkar ibland som om att ju mer vi utvecklas och ju mer vi blir medvetna om, desto fler prövningar får vi.

Själv har jag ofta löst detta genom att försöka mer, pressat mig mer och drivit mig hårdare. Jag är förvisso inte lastgammal men jag är inte heller 20 år längre vilket jag emellanåt tycks glömma bort.

Att känna mig svag, utan lust eller trött på alla olika plan, är känslor som jag många gånger tryckt bort. Men faktum är att jag mer och mer inser att svagheten finns där för att bejakas – att se och bekräfta den. 

Jag behöver inse att dessa stunder av svaghet finns där av någon anledning och att det är helt okej. Jag behöver också inse att svaghet inte är detsamma som oduglig och att jag inte behöver ”lösa” något. Att inte alltid leda, driva, fixa eller prestera. 

Det heter ju att skomakarens barn har trasiga skor och det ligger något i detta. Jag är oerhört duktig på att coacha och ge verktyg till andra när de upplever svaghet. Kanske är det dags att jag börjar lyssna själv på de råden? 

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-11-17

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen