Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Även fast vi får allt vi önskar oss och lever i paradiset så klagar vi. Jai Thornell tycker vi ska ändra på det. Låt oss hjälpa varandra! Foto: Shutterstock

Blir det aldrig bra nog?

Krönika

Det finns en reklamfilm som jag gillar ganska mycket och det är Keno-reklamen. Reklamen visar hur någon blir ofattbart rik och sedan reser till Brasilien där de flyger nära den magnifika statyn av Jesus – men de flyger för nära så de ser inte så bra. På stranden får de sand innanför kläderna, det är myggor som biter dem och den fina bilen luktar lite ”gubbe”. Så trots att de fick allt de önskade sig så klagar de. 

När jag och min fru Samya var på Bali i januari hade vi det underbart. Vi bodde lyxigt i bungalows på ett 5-stjärnigt hotell mitt i en fantastisk regnskog. På området hade man gjort gångar med stenplattor med lite stort mellanrum, vilket gjorde att man lätt snubblade till när man gick. ”Ja, men kan de inte lägga stenen ordentligt” klagade vi och insåg sedan det absurda i situationen. Här befann vi oss på denna paradisö, på ett 5-stjärnigt hotell, underbar mat och fantastiska människor. Vi hade förmånen att ekonomiskt kunna göra denna resa utan att vara oroliga för att ha mat på bordet, tak över huvudet och kläder på kroppen. Och ändå klagade vi. Sedan den dagen så har vi ett uttryck som vi använder oss av då och då och det är ”Kenovarning”. Det är när man klagat, värderat eller dömt i en situation fast man har det så himla bra.

Egot skulle klaga även om det befann sig i paradiset. Egot hade sagt; här var det ju fint, men…

Så varje gång vi klagar, dömer, värderar oss själva, någon annan eller en situation så kan vi vara helt säkra på att det är egot som är igång. Det innebär också att våra liv kan bli tillfredsställda av yttre betingelser som en ny bil, ett nytt hus, en ny relation, ett nytt jobb. Helt enkelt för att egot aldrig blir nöjt. Aldrig! Det kan vara bra för stunden men en minut senare så klagar det. Och när man inte är nöjd – hur mår man då? Om man inte är nöjd – hur tacksam är man då? Och hur lätt är det inte att säga till exempel; Jovisst är jag nöjd med mitt nya jobb MEN den där killen på ekonomiavdelningen verkar ju lite konstig…

Vad skulle det innebära om du var nöjd just nu? Hur skulle du må om du kände att du hade allt du behöver just nu och lite till? Hur skulle du känna dig om du bara släppte taget om all klagan, allt skvaller och dömande? Vem skulle du vara och vad skulle det innebära för din omvärld? Låt oss hjälpas åt att låta det vara bra nog så vi kan ägna oss åt viktigare saker i våra liv. Som att sprida kärlek och godhet. I motsats till klagan så kan vi inte få nog av just detta.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-11-29

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen