Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Är jag utan synd? Nej, inte alls! Så ska vi döma andra efter deras beteende när vi är fulla av skit själva? Tveksamt, eller hur?

Den som är utan synd kan kasta första stenen!

Krönika

Rubriken är ett citat från Bibeln som Jesus säger inför den väntande horden av människor som väntar på att få stena en människa.

Dagligen översvämmas sociala medier av människor som hånar, förlöjligar, kränker och hatar andra människor. Gärna kändisar, politiker, presidenter och andra statsöverhuvuden. Man gottar sig i andra människors låga beteende så att man kan få utlopp för sin ilska och frustration, som grundar sig i låg självkänsla. Man är så liten att man måste göra någon annan mindre – då får man känna sig lite stor och viktig.

Bakom skärmen får man utlopp för sitt förakt för andra – men sanningen är att den man föraktar och hånar är sig själv. Och handen på hjärtat – räck upp handen om du är utan synd. Och med synd menas att du har gjort misstag och mindre genomtänkta val där du sagt eller gjort saker som skadat dig själv eller andra i någon mån. Och med skada menas fysiskt, mentalt eller känslomässigt. Har du stulit någon gång? Eller ljugit? Bedragit?

Är jag utan synd? Nej, inte alls! Så ska vi döma andra efter deras beteende när vi är fulla av skit själva? Tveksamt, eller hur? Och det som händer är att när vi dömer andra så dömer vi också oss själva. Inte minst för att bakom vår fasad, bakom våra beteenden, bakom vårt högmodiga ego, är vi rent ljus. Det gäller även kändisar och politiker. Vår själ dömer inte – det är egot som gör det!

Själen är odödlig så vad är det värsta som kan hända? Ska vi på förhand smeta lidandet över våra liv eller ska vi städa framför egen dörr och låta vår kärlek komma fram och se vad den kan åstadkomma i vår värld? Svaret ter sig ganska tydligt, eller hur?

Namasté

Jai

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-02-07

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen