Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Den som dör får se

3
Krönika
En av de största myterna är att vi dör. Vi kan inte dö, bara ändra form.

person som går genom en tunnel där det lyser vitt i slutet, lilaaktig färg i bilden

Hur det ser ut på andra sidan kan vi bara spekulera kring. Per Ola Thornell arbetar som medium och får framförallt känslomässiga beskrivningar av livet efter detta. Foto: Shutterstock

 

En av de största myterna är att vi dör. Vi kan inte dö, bara ändra form. Som medium har jag en bild av hur det ser ut i andevärlden. På marknaden finns massor av böcker som beskriver både det ena och andra, på andra sidan.

 

Det finns olika nivåer, parkbänkar, gräset är grönare, det finns rum och avdelningar, hierarki och så vidare. Allt det där kan vara sant. Men allt kan också vara fullständigt fel.

När ett medium beskriver hur det är och fungerar på andra sidan så är det deras personliga bild de ger. Även de medium som har varit på tillfälligt besök på andra sidan ger olika bilder av vad de upplevt. Jag tror att detta hänger samman med att vår själ aldrig fullt ut lämnar den fysiska kroppen när dessa resor och besök genomförs.

Annons

 

Därför upplever vi också andra sidan genom våra fem fysiska och mänskliga sinnen. Vi har en egen tro och föreställning som intrycken filtreras genom och färgas av.

Men hur är det när en ande kommer igenom och beskriver hur det ser ut på andra sidan? Deras berättelser är sällan samstämmiga, vilket kan tyda på att det är mediet som omedvetet svarar på frågan om hur det ser ut.

 

Min erfarenhet är snarare att det ligger mer i när andevärlden svarar med superlativer typ ”fantastiskt”, ”härligt” och så vidare snarare än detaljer. Det är mer logiskt också. För varför skulle det finnas hus, grönt gräs med mera när du inte har någon kropp längre? Däremot tror jag att det kan se ut på andra sidan som man vill att det ska se ut.

 

När jag är på andra sidan och skulle sakna synen av vackert gräs, så tror jag att jag kan skapa den bilden. Å andra sidan så finns det ju gott om gräs på jorden att betrakta. Ja, det är inte lätt att veta hur det egentligen ser ut och fungerar på andra sidan.

En sak kan jag dock med bestämdhet säga; när vi dör så får vi svaret. Och det hoppas jag tar sin tid, för jag har massor av roliga saker att göra först.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-09-11

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
11 sep 2012 08:34
En svensk tänkare Emanuel Swedenborg sa att döden är en människas största högtidsdag, där allt man utfört utvärderas och alla våra kompisar möter oss. Man skulle kunna säga att på jordesidan gråter dom på "himmelsidan är det födelsekalas".
11 sep 2012 17:37
Boktips: Själarnas resa av Michael Newton ...
21 sep 2012 22:39
Min tanke med livet efter detta, är att andra sidan är vad vi vill att den ska vara. En vacker trädgård, en underbar skog med körsbärsträd eller en varm och solig sandstrand med kristallklart vatten.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen