Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det som spelar roll!

6
Krönika
Vissa sanningar är svårare att ta till sig än andra. Jag läste nyss Samtal med Gud-böckerna av Neale Donald Walsch – böcker som jag tidigare tyckt var både märkliga och tvivelaktiga.

kvinna som blåser en såpbubbla som är Jorden

Vi skapar faktiskt vår egen verklighet som vi lever i. Enligt Per Ola Thornell kan den insikten bränna till, men samtidigt ge en befriande syn på livet.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Vissa sanningar är svårare att ta till sig än andra. Jag läste nyss "Samtal med Gud"-böckerna av Neale Donald Walsch – böcker som jag tidigare tyckt var både märkliga och tvivelaktiga. Uppenbarligen var jag inte redo för det som står i dem. Nu är jag det, men jag gör det inte utan motstånd. En kväll läste jag en mening som etsade sig fast i hjärnan. Meningen lyder: ”Jag skapar själv min inre och yttre verklighet.”

Skulle jag skapa det som inte fungerar i och utanför mig själv?

 

Efter en hel del resonerande med mig själv kom jag fram till att det faktiskt är helt sant! Kanske har du redan gjort samma slutsats. Om inte, så finns det förmodligen en del beska sanningar som ligger och väntar på dig. Själv är jag i full gång och skapar mitt nya inre och yttre.

Annons

 

Låt mig ge några exempel. När du säger att du vill ha mer pengar så svarar universum med: ”Ja, du vill ha mer pengar.”

Universum responderar inte på det du vill ha utan det du har, det vill säga ont om pengar. Det är som att ha en ostädad lägenhet och be Gud om hjälp att få den städad. Svaret är att den förblir ostädad tills du städar den.

 

Om jag ska uppleva att det finns mer pengar i mitt liv så behöver jag skapa förutsättningarna för detta. Jag behöver välja den vägen som ger mig pengarna. Det som ofta ligger i vägen för oss att faktiskt skapa det vi vill är vi själva.

 

Vi berättar osanningar för oss själva att vi inte kan, inte hinner, att andra eller annat hindrar oss. Det är inte sant. Vi har kanske tagit beslut tidigare i våra liv som försatt oss i livssituationer vi inte gillar, men det kan vi inte skylla på andra. När vi blir medvetna om att vi skapar vår egen verklighet så kan vi skapa nya saker, fungerande saker, fungerande liv.

 

Häromdagen träffade jag en kvinna som fått besked att hon fått skelettcancer. För ett år sedan blev hon behandlad för cancer i kroppen som läkarna lyckades få bukt med. Nu visar det sig att cancern spridit sig.

 

Hon sa till mig: "Tydligen har jag för mycket negativitet i mig." Hon berättade vidare att hon nu ska ändra livsstil, äta annan mat och ha en annan syn på livet och på sig själv.

 

Den här kvinnans berättelse visar på det jag försöker berätta. Hon kunde, precis som andra som får denna typ av besked, ge upp och dö med bitterheten och negativiteten i släptåg. Men hon väljer istället att skapa sin inre och yttre verklighet genom att förhålla sig till sin cancer.

 

Hon säger att hon genom sin negativitet skapat förutsättningar för sin sjukdom. Nu väljer hon att skapa en ny inre och en ny yttre verklighet genom kärleksfullt handlande. Jag är full av beundran för henne och det hon gör. Hon är min läromästare i att det inte är hur vi har det, utan hur vi tar det. Jag är tacksam för denna gåva.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-10-09

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

6
9 okt 2012 08:24
jag tycker mycket om det du skriver Har också läst boken 'Samtal med Gud' för några år sen ska nu försöka få tag på den igen . Varma hälsningar Ann Mari
9 okt 2012 09:45
Själv tycker jag annorlunda. Inte nog med att man blivit drabbad av en svår sjukdom utan man ska dessutom skuldbelägga sig själv till att ha fått den med. "Jag har inte varit positiv nog"... (så jag får skylla mig själv?)) Alla känslor vi har är en del av att vara människa, även de negativa. Man skulle aldrig orka gå runt och vara positiv till allt jämt, särskilt inte när det händer svåra saker. Shit happens - så enkelt är det. Och visst har du bättre förutsättningar att rida ut stormen om du kan hålla humöret uppe och bli en fighter... och jag kan även köpa att om du ständigt går emot vad din själ vill kan du må väldigt dåligt och bli deprimerad (är på ett jobb du hatar - lever med en partner du inte längre älskar etc.) Men att du ska dra på dig cancer för att du är negativ - nej, det kan jag inte tro på. Carina
9 okt 2012 11:49
Helt enligt Lagen om attraktion! Som tips kan jag säga att Neale Donald Walsch har en Facebook sida som man kan gilla och då får man hans nya bok i portioner varje dag. På engelska då. "The only thing that matters" mvh Maria
10 okt 2012 19:45
Tack för era inlägg och synpunkter :)
12 okt 2012 22:27
Hej! Jag tror att det är viktigt att man uttalar högt det man vill av livet. Dels för att de som är oss behjälpliga däruppe skall kunna hjälpa oss med vägledning, men också dels för att vi själva skall börja leta aktivt efter hur vi skall kunna komma till målet. Om man söker ett nytt jobb eller utbildning och ber om hjälp, kommer det helt säkert hjälp uppifrån. Då är det ju lika viktigt att man samtidigt är uppmärksam på de tillfällen som intressanta jobb eller utbildningar presenteras. Annars missar man ju tillfället. Är man sjuk har man ofta inte ork och kraft att se till olika lösningar eller behandlingar. Man kan må alltför dåligt för det. Då är ju inte kanske den bästa lösningen att någon säger: Du blir bara dåligare av att vara deppig. Kanske är det tvärtom: En sjuk människa mår ju oftast bättre av att ha omtänksamma människor runtom sig som kan stödja, hjälpa och pigga upp den sjuke. Kanske det inte handlar om den sjukes förhållningssätt till sjukdomen. Kanske det istället handlar om hur anhöriga och vänner lär sig att förhålla sig till sjukdomen och den som är sjuk. Kanske det är där lärdomar som empati och omtanke skall växa? Vad tror ni? Erfarenheter skall ju få oss till att växa. Inte knäckas, eller hur?
19 okt 2012 10:06
Hej och precis som jag så tyckte jag att boken,den första som kom ut, var nästan som ett skämt. jag kunde bara inte läsa den. Några år senare råkade jag på den och började läsa den lite här o där...och då plötsligt "förstod" jag den...den var som jag tänkte. Alltså var jag inte "där" då första gången jag mötte den! Carina, du ska tänkte ett steg till, du ska inte skuldbelägga dig själv utan försök att se livet iett större perspektiv och försök att "gå" in i saker o situationer i ditt liv och försök att förstå dem...tänk på orsak och verkan! man behöver inte gå o vara positiv till allt hela tiden Men inte negativ heller. Lämna det när du har spytt galla över nåt, lämna det snabbt!!!! Vad det än är! Face ditt förhållande och jobbet, försök att förändra din inställning först o främst om det känns långdraget att förändra den yttre situationen! Kram o Lycka till!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen