Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det finns bara allt att glädjas åt

4
Krönika
Ofta får vi höra att vi lever flera liv på jorden för att lära oss olika läxor. Betyder det att själen är ofullständig och behöver utveckling?

Flicka som går på äng med utblommade maskrosor

Själen är redan fullkomlig. Däremot så kan egot ställa till det för oss. Men Per Ola Thornell försöker få oss att förstå att det inte finns något att vara rädd för.
FOTO: SHUTTERSTOCK.

 

Ofta får vi höra att vi lever flera liv på jorden för att lära oss olika läxor. Betyder det att själen är ofullständig och behöver utveckling?
Det tror inte jag. Det skulle för mig innebära att Gud skapat ofullständiga, odugliga varelser som behöver genomgå smärta och lidande. Vilken obarmhärtig Gud skulle göra så, vad det skulle det vara för en Gud? Nej, min uppfattning är att själen redan är fullkomlig, ja faktiskt precis som Gud själv.

 

Själen har inga behov, inga krav, inga villkor, den bara är. Precis som Gud är.

Annons

 

I min värld är alla själar utskott av Gud som iklätt sig en fysisk tillvaro för att få lov att uppleva sig själva genom fysiska aspekter. Genom själarna så kan Gud uppleva sig själv. För själen eller Gud finns inget gott eller ont. Det finns bara i egots värld. Vi människor är kropp, intellekt och själ.

 

Själen har inga behov, men den sänder ut sin energi i form av varande och kärlek. Men vårt intellekt säger: ”Nej, det där är inte sant. Jag kan inte vara så storslagen och fantastisk. Jag duger inte.”

 

Kroppen upplever därför smärta, fysiskt eller känslomässigt eftersom de val egot gör går emot vår själs djupa sanning. Det innebär att krig, svält, mord och elände är egots påfund – ett agerande som står i motsats till de vi är egentligen.

 

Om vårt ego, som har ett övermedvetande och undermedvetande istället börjar agera utifrån den själ vi är, så kommer kärleken att manifesteras i vår kropp. Vi kommer att uppleva glädje istället för sorg. Men vår själ lägger sig inte i detta – det är vårt intellekt, vårt ego som får göra valen och ta konsekvenserna.

 

Så om det finns lärdomar att göra på jorden så sker dessa på egots nivå – det vill säga att lära sig följa själens sanning som i sin tur är Guds sanning. Det innebär en annan sak – att vi är helt förmögna att själva skapa våra liv så att de hamnar helt i linje med vad våra själar är – fullkomliga. Vilket i sin tur att vår värd bara kan få uppleva villkorslös kärlek och varande om vi lyssnar på vår själ. Uppenbarligen behöver vi mer än ett fysiskt liv för att komma på att vi är storslagna, fantastiska och gudomliga.

 

Som tur är så kan vi inte dö – det är perfekt uträknat. Vi kommer att lyckas, vi kommer att hitta oss själva oavsett om det tar eoner av tid. Det finns inget att vara rädd för – bara allt att glädjas åt.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-10-16

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
16 okt 2012 08:09
Din sanning är också min :) jag har också denna tro att vi själva är visdommen och när vi lyssnar till våran själ finner vi frid. Vi utkämpar ofta krig med oss själva och motarbetar våra kroppar efter makt pengar matriella ting vi glömmer då av att vi har en kropp också så i slut ändan blir priset för den ytliga världen att våra kroppar blir sjuka av obalanser. Om vi människor vänder på våra liv och fokucerar på sinnerna o själen skulle vi vara både friskare i själen o kroppen då vi inte skapar motstånd i livet. Först måste vi älska oss själva! Hur många gör det? Därefter kan vi älska andra. Våga älska livet i alla dess former! Ja vi är alla en del av det gudomliga.
16 okt 2012 19:00
Vi är alla en del av det gudomliga, men tror inte vi är fullständiga varelser här på jorden. Vore vi fullkomliga så skulle det inte förekomma krig och hat. Allt det bottnar i rädsla för det okända och det tror jag är något vi behöver lära oss att handskas med. Vi ska lära oss att älska utan förbehåll, utan tanke på egen vinning.. Att göra något gott för en annan människa för att det känns bra inombords, även om vi inte har något att vinna på det, även om ingen annan någonsin får veta att det var just du. Vi får inte glömma bort att lyssna till vår inre röst, den rösten som ibland skriker åt oss att vi gör fel. De gångerna har vi nog alla upplevt, när vi stängt av och glömt bort att lyssna. Tror absolut att vi är här för att få en större förståelse för varandra och att kunna förlåta.. //AgnetaT
19 okt 2012 17:47
Hej AgnetaT och Andersson. Härligt med era kommentarer. Hoppas andra följer era exempel :) Varma hälsningar/Per Ola
27 okt 2012 20:36
Jag tror att vi är alla här med uppgifter som det är meningen att vi ska göra.. inte läxor.. utan uppdrag mer. Mina uppdrag har hittills varit att bli vuxen, jobba, träffa partner, få fantastiska barn, bli singel,mina älskade katter, njuta av livet. Vad mina återstående uppgifter är det vet jag ju inte o det är ju det som är så spännande att man vet inte om att man gjort en uppgift förrän efteråt.. Aha- upplevelser. Så har jag en dålig dag eller sorgsen stund, tänker jag tillbaka på vad jag hittills åstadkommit o kan inte vara annat än sååå otroligt tacksam för mitt liv jag haft o för det som komma skall. Ljus, värme och kärlek
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen