Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det gäller att vara redo för budskapen

4
Krönika
Jag är en sökare. Trots att jag har fått svar på många frågor, så dyker det hela tiden upp nya saker som jag önskar svar på. Sedan är det förstås en bedömningsfråga om det finns svar eller inte.

ung man som håller i en öppen bok som det lyser ett gult sken från

Att ta till sig budskap i intressanta böcker kan vara svårt. Per Ola läser ibland böckerna flera gånger och med års mellanrum för att kunna ta till sig allt.
FOTO: SHUTTERSTOCK


Jag är en sökare. Trots att jag har fått svar på många frågor, så dyker det hela tiden upp nya saker som jag önskar svar på. Sedan är det förstås en bedömningsfråga om det finns svar eller inte.

 

En del tycker att jag vill för mycket, och det ligger förstås en del i det. Men sökandet är en drivkraft i mig som jag gillar. Kanske känner du igen dig i någon mån?

Genom åren har jag fyllt min bokhylla med många bra och en del mindre bra böcker. Jag har köpt stenar för att ha i fickan eller mot olika åkommor. I lådorna trängs rökelse, pendlar och affirmationskort med tarotkort och änglakort. När jag köpte de här sakerna så var jag i en tydlig känsla av att de skulle ge mig svar. Och det har väl varit ett blandat resultat kan man väl minst sagt påstå.

Annons

 

Eftersom jag gillar att lära mig saker, är det nog alla mina böcker och DVD-filmer som gett mig mest. När jag hittat en bok som verkar intressera mig, så köper jag den ofta direkt. Men ibland inträffar något märkligt.

 

Trots att jag känt mig dragen till boken och sedan läst den, så är det precis som om att det inte stämmer riktigt. Jag har försökt förstå den intellektuellt men jag har inte kunnat ta in innehållet i mitt väsen. Mitt intresse falnar och boken har hamnat bland de övriga böckerna i hyllan.

 

Sedan när det har gått en tid, kanske flera år senare, så har mina ögon fastnat på boken igen. Ofta minns  jag hur jag kände när jag läste den och att jag inte blev klok på den. Men någonting får mig att vilja ta fram boken igen för att läsa om den, och den här gången faller det på plats – det blir som en uppenbarelse för mig.

Det som skett är att när jag första gången jag såg boken intuitivt visste att den var rätt, men jag var inte redo helt enkelt. Det var fler pusselbitar som behövde falla på plats innan jag kunde ta i allt.

 

Det här fenomenet dyker även upp i andra sammanhang. Kanske är det människor som jag möter som säger något som inte går in eller som jag ställer mig kritisk till, men som senare möter upp med min egen sanning. Det är häftigt!

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-07-31

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
31 jul 2012 19:04
Jamen PRECIS så är det! En bok som jag läste för fem år sedan är en helt annan bok när jag läser den idag! Säkert handlar det om att jag har utvecklats och läser/ser andra saker nu än jag gjorde då. Exempel: Jag har i 20-25 år VARJE DAG läst dagens affirmation i "Speglingar i ljuset" av Shakti Gawain. Och varje år hittar jag alldeles "nya" saker som jag inte läst tidigare! Men som jag NU kan ta till mig och få helt nya insikter av! Böcker är fantastiska!
31 jul 2012 19:47
Hej, jag känner helt klart igen mig. Men det jag kommit underfund med efter alla år av sökande är att det jag hela tiden egentligen sökt är mig själv, mitt inre jag. Jag har bearbetat mina rädslor och klarar nu av att hantera mitt Ego. Nu behöver jag längre inte yttre saker för detta, utan använder mina egna verktyg för att vara i balans.
31 jul 2012 20:17
Men detta är så sant skulle någon för ett år sedan sagt till mig att jag skulle öppna upp andligt och nu vet jag att min känsla är den rätta.. har ochså dragits till stenar ,kort, tarot ängla kort som jag fortfarande andvänder mig av samt mina älskade runor har sökt och sökt tills jag kom i kontakt med healing.Och nu böjar jag fördjupa mig i böckernas värld, tidningen Nära som är ett väldigt bra forum med andligt och meditation spännande repotage . Repotaget om Samiska rötter no 1 fick mig att ta mig ända upp till Ammarnäs det talade till mig och lockade .Träffade den nu levande nåjden sameslöjderskan hon var den mest älskvärda kvinnan jag träffat tog sig tid att berätta om den samiska kulturen .Jag berättar att jag dragits till just Vindelfjälet hon tittar på mig och konstaterar "här har du upplevt kärleken" .... men så härligt det känndes att få det kostaterat och nu har jag vandrat vidare om än med saknad i mitt hjärta Tack tidningen Nära så jag avslutar med att det gäller att vara redo för budskapen som du säger Per-Ola Laila Samuelsson
10 aug 2012 09:05
Jag har också en massa böcker i hyllorna att tillgå, men en bok som jag alltid finner viktigare än alla andra är Bibeln. I tider när jag varit svårt sjuk så är det alltid den jag går till när jag vill ha verklig hjälp, all annan litteratur känns då bara som maia, ytlig, jordlig. Bibeln tycks alltid tala till mitt inre på ett mycket högre plan än alla andra böcker.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen