Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Du är kärleken i sin renaste form

6
Krönika
Materia kan inte förstöras, bara ändra form. En stålbalk till exempel består bland annat av elektroner som med en viss hastighet (tröghet) rör sig.

ett svanpar som simmar i en drömsk, pastellrosa sjö

Den vanliga, fysiska världen verkar fast och statisk, men krönikören Per Ola Thornell vill påminna oss om att allt är vibrerande energier.

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Materia kan inte förstöras, bara ändra form. En stålbalk till exempel består bland annat av elektroner som med en viss hastighet (tröghet) rör sig.


Vi uppfattar balken som fast materia men den är egentligen vibrerande energier. När stålbalken inte behövs längre, kan vi smälta ner den. För ögat är balken borta men atomerna och dess elektroner som en gång byggde balken finns kvar, men i en annan sammansättning.

 

Energierna finns med andra ord fortfarande kvar. Så datorn du har framför dig, lampan i taket, bordet, stolarna och huset du befinner dig i – allt är vibrerande energi – inte fast materia!

Annons

 

Det är samma sak med vår fysiska kropp. I experiment har man tagit celler med DNA från en människa, placerat det i ett instrument som kan mäta förändringar hos elektronerna. Man kopplade personen till olika mätinstrument som läste av dennes känslor medan personen fick se olika filmsekvenser.

 

Personens reaktioner skapade en kurva som beskrev hans känslomässiga tillstånd. När man sedan jämförde med kurvan från apparaten som registrerade hans elektron i det andra rummet, så visade det sig att kurvorna helt överensstämde med varandra. De hade fortfarande kontakt med varandra och utbytte information oberoende av tid och rum.

 

När vi människor dör, ändras materien, det vill säga vår kropp runt vår själ men själen består. Ett vanligt missförstånd är att vi är en kropp med själ i. Sanningen är att det är tvärtom. Själen använder kroppen som en boning i materiens värld. Likt elektronen i stålbalken som fortsätter att vara elektron när stålbalken smälts ner, är själen densamma när den fysiska kroppen dör.

 

I andevärlden har vi en andekropp och vi tar också med oss vår personlighet och våra egenheter. Vi blir inte automatiskt upplysta på andra sidan, men vi får perspektiv och insikt om vår själsliga utveckling.

På andra sidan får vi åter träffa våra nära och kära igen på en plats där tid och rum inte finns. Här finns bara det som är, utan värderingar och fördömanden. Här finns plats för nytt växande och utveckling. Här finns kärleken i sin renaste form.

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-12-18

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

6
18 dec 2012 10:19
Jag tror på dig.Det måste finnas något mer efter detta liv.Kanske något bättre,det är så kämpigt i detta liv. Kram
18 dec 2012 11:01
Jag ser och hör och ja, jag har sett när anhöriga kommit för att möta upp på andra sidan. Vackert. Kram
18 dec 2012 13:00
Men...om vi nu kan återfödas, då kan väl inte alla nära och kära möta oss, får man reda på vart de tagit vägen då? Kan vi vara på fler ställen samtidigt? Om fler jordelevande ber om ärkeänglarnas hjälp, hur kan de hjälpa oss då, distanshjälp? Tack för en fin krönika och varm och ljus god jul önskar jag alla människor <3>
18 dec 2012 21:40
Tänk om kroppen kunde sluta att vara så tröög;-) För inte har det väl med knoppen att göra??:-D God Jul till dig och Anette <3><3><3 till we meet again:-)>
19 dec 2012 16:11
Hej! Gun-Britt - jag tror att jordelivet kan vara både kämpigt och lätt. Utan smärta så utvecklas vi inte tyvärr. Anna - visst är det vackert! Eva - Jag tror att vi alltid har band med en större grupp själar, oavsett om vi är på jorden eller i andevärlden. Kina - tror att det kan vara trögt i båda, i alla fall så här års :D Många kramar och en riktigt God Jul till er alla <3 per ola>
7 jan 2013 12:59
Det du skriver känns rätt - men jag är tveksam över en sak... att man inte blir upplyst när man kommer till andra sidan. Om man läser om nära-döden-upplevelser så verkar det vanligt att man "förstår allt", liksom bara vet. Läs om t.ex Anita Moorjani (anitamoorjani.com)som har otroligt mycket att berätta om sin upplevelse och lärdomar för allas liv.. Tack för tänkvärda texter.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen